Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Økonomien blir bedre, hver måned!

Jeg sover egentlig ganske godt på natta, selv om vi akkurat nå har over tre millioner kroner i gjeld. Samtidig er det lett å fokusere veldig mye energi på denne gjelda og det gjelder spesielt de som kanskje sliter med å betale ned avdragene hver måned. Tenker selv, tre millioner kroner det er _mye_ penger! Vi vet at vi klarer å betjene dette, selv med en ganske så betydelig renteoppgang. Likevel det som gir motivasjon er det faktum at hver måned blir vår økonomi bedre. Hvorfor? Jo fordi vi betaler ned avdragene og reduserer gjelden. Selv om det ikke er snakk om mye penger reduseres gjelden. Det spiller ingen stor rolle hva beløpet er, så lenge restgjelden minker.

Nå påstår jeg ikke hardnakket at jeg er en økonomisk ekspert, noen ganger kan jeg være et rotehode med mine egne penger. Dette med forbruk for eksempel. Det er ikke så utrolig vanskelig for meg å bruke penger, finner alltids noe jeg tror jeg trenger. Hovedmålet når denne bloggen ble startet for nesten tre år siden var å få nedbetalt forbrukslånet. Dette ble nedbetalt i fjor sommer hvis jeg ikke husker helt feil. Likevel har vi mer gjeld nå sammenlignet med den gang. Så kan man kanskje påstå at den gjeld vi har nå er litt mer fornuftig om man nå kan si det om gjeld i det hele tatt.

Det med at det er fornuftig å ha gjeld, altså boliglån og lignende virker det som at mange fortsatt tror. Det forstår jeg ikke helt, det må være noe som lever igjen fra den tiden man kunne skrive av alt av renter? Eller så kan man kanskje ta et fleksilån på boligen for å så investere i aksjer. Får man høyere avkastning enn renten på lånet så lønner det seg. Litt risky kanskje 🙂


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


9 kommentarer om “Økonomien blir bedre, hver måned!”

 1. Jeg har i mange år hatt fleksilån og avdragsfrie boliglån. De midlene jeg kunne ha brukt til å nedbetale boliglånet, har jeg heller investert i aksjemarkedet. Helt klart noe risikabelt, men historisk sett har avkastningen i aksjemarkedet vært en god del høyere enn boliglånsrenten. Dette er ikke noe jeg nødvendigvis anbefaler for alle andre, men jeg har satt meg ambisiøse mål og må derfor ta mer risiko enn de fleste andre gjør 🙂

 2. Skal man ha høy avkastning må man ta en høyere risiko. Vet ikke helt om jeg hadde turt å bruke verdier i boligen på det. Nå har vi forsåvidt ikke mye å hente der heller. 🙂

 3. Jeg tror grunnen til at folk synes det er fornuftig å ha «gjeld», og da spesielt til bolig, er at ikke alt hander om penger.

  Men for å snakke om penger, har det jo ihvertfall vært sånn en bolig generelt sett har vært et godt investeringsobjekt. De fleste har vel enten gått i null, eller tjent en slump penger (dette er jo selvfølgelig langsiktig). Det kan man ikke si om mye annet man bruker hver dag 😛

  I tillegg til det, må man eventuelt sette et tall som svar på «trygghet + frihet – risiko – ansvar» som blir den personlige verdien av å eie en egen bolig.

  Spørsmålet som jeg tror de fleste stiller seg idag, er vel egentlig om boligen fortsatt kommer til å være et så godt investeringsobjekt som det har vært…

 4. Å ta opp lån bare for å kunne vise til gjeld, ser jeg ikke hensikten med. Det som er fornuftig med å ha boliglån er jo at man bli i stand til å kjøpe sin egen bolig (investere i noe som er nyttig, nødvendig og som har forventet prisstigning). Alternativet er jo å leie bolig, men da har man jo ikke noen bolig! (Dette kommentaren endte visst opp i klare selvfølgeligheter)

 5. Enig i det dere mener. Samtidig virker det som at mange tror det er bra å ha masse gjeld men, basert på feil grunnlag.

  Jeg vil påstå at vi ikke burde ha mer gjeld nå i forhold til inntekt og fremtidige utgifter (barnehage feks, og fikse diverse ting i huset).

 6. Hei, jeg er ny leser på denne bloggen og denne posten har gjort meg nysgjerrig. Jeg hører til dem som er blitt fortalt at noe lån skal man alltid ha for å ha renter å skrive av på skatten og for å vise god betalingsevne. Kan du fortelle mer om hvorfor dette ikke gjelder lenger?

 7. Om man ikke trenger å ha gjeld, hvorfor skal man da ha det? Jo kanskje man klarer å investere i noe som gir bedre avkastning enn lånerenten. Det stemmer at man kan skrive av renter på skatten men, er det ikke like greit å slippe å betale renter in the first place? Hvis man kan altså.

 8. Stilig at du legger ut informasjon om dine låne osv. For oss med litt kikkerfetish så er det interessant. Er ganske ny på det med å lese blogger, og skrive mn egen forsåvidt. Har nå lest flere av innleggene dine og takker for det jeg har lørt både om annonsering på nettsider og om formuebygging generelt!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.