Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Økonomisk plan for 2010

Ved årsskiftet er det vanlig å se tilbake og reflektere over hva som er gjort det året og hva som kan gjøres bedre fremover. I 2009 synes jeg selv at jeg har vært vinglete, men også flink noen ganger.

Mitt forbrukslån ble nedbetalt helt med hjelp av fond jeg solgte med tap. Nå er det ikke annen gjeld en boliglån.

Vi satte et mål på å ha 10 000 kroner i buffer før 2009 var omme, dette målet nådde vi.

Vi har betalt ned 27 000 kroner ekstra på boliglånet.

Ikke helt håpløst altså. Selv om vi har klart dette har jeg ikke klart å spare så mye penger jeg burde. Jeg har brukt veldig mye penger til forbruk i 2009. Duppeditter, gadgets, datamaskiner for å nevne noen ting. Ting jeg strengt tatt ikke må ha for å overleve. 2009 har også vært det året både jeg og fruen har hatt høyest inntekt. Ser vi på renten og det faktum at begge av oss er i jobb selv om det er (var?) finanskrise har vi kommet veldig bra ut av det.

I 2010 må jeg klare å beherske meg litt mer, ikke kjøpe alt jeg har lyst på selv om jeg nesten har råd, osv. Det er iallfall et mål å jobbe mot. Jeg har jo klart å slutte med snus. Jeg er inne på min andre måned av snusfrihet så klarer jeg dette burde jeg klare alt. 🙂

Jeg ønsker å sette meg konkrete sparemål for 2010 men jeg kan ikke gjøre det nå. Det første som må gjøres er å skrape sammen penger til fremtidige bilutgifter. Beløpet jeg har kommet frem til vi trenger er 13 000 kroner og begrunner det følgende: vi skal snart ha oljeservice på bilen. Dette koster normalt sett ikke mye men jeg har regnet 6 000 kroner her fordi det alltid kommer noe ekstra som må byttes.

Vi trenger også nye sommerdekk og her har jeg regnet 7 000 kroner med dekk og omlegging på felg / bil. Når jeg kjøper dekk til bilen kompromisser jeg ikke. Det skal være kvalitet.

Det er ikke lov å bruke pengene fra bufferkonto på dette. Første målet for 2010 blir altså å samle sammen 13 000 kroner. Først etter det kan jeg starte med andre spareplaner.

Til slutt vil jeg påpeke at hele dette innlegget er skrevet på iPhone liggende i sengen. Noe bruk får jeg for mine duppeditter iallfall … 😉


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.