Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Økonomisk Status Okt, 2009 – Kreditt Borte!

1256313385_TickDette er måneden kredittkortet blir betalt. Det ble ikke noen renter denne gang fordi jeg ordnet frem penger slik at jeg kan betale høytalerne jeg kjøpte med en gang. På bekostning av mine fond. Det betyr at jeg starter på null, enda en gang. Nå er ting renset opp i og det er bare å holde seg i skinnet. Det er ikke så enkelt når Apple for noen dager siden lanserte nye produkter og jeg har 30 000 kroner tilgjengelig på Skandiabanken kredittkortet. Nå er jeg forsåvidt ikke på luksusfellen nivå slik at jeg kommer ikke til å klippe noen kort. Jeg skal ha de lett tilgjengelig å trene på å ikke bruke dem.

Det betyr ikke at jeg aldri kommer til å bruke kredittkort igjen, det kan godt hende jeg trekker kortet men da er det planlagte innkjøp. De høytalere jeg kjøpe for litt siden var ikke planlagt selv om jeg har tenkt på å skaffe de i ca to år.

Fond ble lidende denne gang, det går forsåvidt rykter om en pen bonus på jobben neste år, og det er risiko for at vi må holde oss hjemme neste sommer av diverse grunner. Det blir nok ferie i Norge og derfor kanskje jeg kan bruke litt av feriepengene til fondmålet istedenfor.

Boliglån og Buffer

Som jeg har skrevet tidligere har vi et kortsiktig mål å få opp vår bufferkonto til 10 000 kroner. For å gjøre dette tar vi halvparten av det ekstra beløp vi setter over til boliglånet til buffer isteden. Bufferkontoen er nå oppe i 5 000 kroner. I Januar 2010 burde det være 10 000 kroner der! Bra start på 2010 synes jeg.

Når bufferkontoen er oppe i 10 000 kroner starter vi med det langsiktige målet. Hva det målet er har vi ikke bestemt oss for riktig enda. Bufferkontoen vil også bli brukt til reparasjoner og service på bil. Derfor skal jeg også sette over det som blir til overs av kjøregodtgjørelsen dit (etter at jeg fyller drivstoff). Hvor mye dette blir avhenger av hvor mye bil jeg kjører. Dette vil variere ganske mye fremover.

Boliglånet med dagens rente er komfortabelt å betjene. Vi har ikke lånt over evne i forhold til inntekt heldigvis. Det at vi betaler ned ekstra på lånet vil også gjøre det enklere for oss i fremtiden. Denne måned har vi betalt ned 1 500 kroner ekstra fordi vi har satt over litt penger til bufferkontoen også.

Boliglånet er nå under 1 250 000 kroner. Helt OK. 🙂

Enda bedre oversikt

Vi har desverre sklidd litt ut når det gjelder vårt budsjett. Vi har i grunn god kontroll på det meste men vi trenger å rydde opp litt. Derfor skal vi ta en total gjennomgang av vår økonomi om noen dager. Mest fordi vi selv ønsker å ha 100% kontroll. Nå føler vi at vi har … tja, 90% kontroll kanskje. Det er ikke bra!

Fikk forresten en uventet faktura i går. Noe som nesten aldri skjer lenger. Det var tydeligvis en faktura på en bompassering jeg gjort i sommer. Greit nok det tenkte jeg, kan vel betale den 15 kronen det kostet. Men neida, fakturaen var på 315 kroner. 300 kroner i gebyr? Merkelig oppførsel da jeg har autopass i bilen og der jeg kjørte var det autopass-skilt. Blir heller aldri tomt på autopassbrikken fordi jeg betaler når det begynner å bli tomt.

Merkelige greier …


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


4 kommentarer om “Økonomisk Status Okt, 2009 – Kreditt Borte!”

 1. Gratulerer med nedbetalt kredittgjeld!
  Ikke betal 300 spenn til bomselskapet hvis du mener det er feil. Send dem en mail eller ring å hva som har skjedd.

 2. sparegris,

  Takk! 😀

  Ja nå skal jeg prøve å holde meg unna alle gadgets i en god stund fremover. Må jeg på død å liv ha nye nytt skal jeg klare å kjøpe det cash istedenfor å «utsette det» en måned eller to.

  Bomregningen må vi nok betale, de har 3 – 6 ukers behandlingstid på vår klage.

  Fin blogg du har forresten 🙂

 3. Flott!

  Nå vet ikke jeg hvor gammel bil du har, men er virkelig bilreparasjoner uforutsette utgifter? Bør ikke de håndteres med regningskonto heller enn buffer?

 4. Dragen,

  Bilen er 7 år tror jeg.

  Service på bil er ikke uforutsette utgifter. Jeg setter over det som ikke blir brukt av kjøregodtgjørelsen, i tillegg til det vi setter over til vanlig. Da vil buffer kontoen også blir brukt til bilreparasjoner. Selv om det kanskje ikke ligger i ordet buffer.

  Regningskontoen vår ønsker vi ikke å bruke til service av bil. Den brukes kun til vanlige løpende regninger. Noe vi kan ha 100% kontroll på.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.