Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


200.000,- i 2016, eller?

Å oppnå 100k oppspart i fond var og er ganske stort for meg. Foreløpig har jeg ikke lagt noen detaljert plan for 2016 (bortsett fra å spare regelmessig) fordi jeg inntil nå ikke visste hvordan lønnsutviklingen ville bli på jobb. Om i det hele tatt skulle bli noe. Nå vet jeg at det ligger an til en liten lønnsøkning likevel og jeg skal forhandle om dette ganske snart.

Å få opp en anskaffelsesverdi på 200k i fond, i 2016 er nok nesten umulig. Det innebærer at jeg må spare 8 636kr hver måned de neste 11 måneder. Selv med rentesenkning på boliglånet er det et alt for hårete mål. Det er kanskje ikke 100% umulig, men nesten.

Jeg skal ha målet i bakhodet, la det romstere rundt oppe i hjernen en stund, så får vi se hvordan det utvikler seg framover. Hvem vet, mine andre prosjekt jeg jobber på kan muligens gi avkastning de også. Det er noe jeg ikke regner med når jeg legger planene.

Det viktigste er uansett å spare regelmessig, det gjorde jeg forrige måned ved å skyte inn 5 000kr når børsen var på et veldig lavt punkt.

Og som vanlig, hvis du skal spare i fond selv og vil gjøre / tenke minst mulig. Ta et globalt indeksfond. For eksempel Storebrand Indeks – Alle Markeder, eller DNB Global Indeks. Dine penger anbefaler dette, Hallgeir Kvadsheim fra luksusfellen anbefaler dette. Det er godt nok for meg. 🙂 En sparehorisont på minst 5 år må du ha dog.

Utover det har jeg knotet litt med maskineriet som holder formuebygging.com oppe. Hvis du gidder, synes du nettstedet virker kjapt?


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


2 kommentarer om “200.000,- i 2016, eller?”

  1. Jeg ønsker høyest mulig avkastning og derfor går jeg hovedsaklig inn i indeksfond og noe aksjefond. Velger jeg et kombinasjonsfond er riktignok risikoen noe redusert da det er en del rentebærende papirer i disse, men samtidig er muligheten for avkastning noe lavere.

    Jeg er enda i tredveårene, min alder spiller også inn på valget. Jeg kan ta tiden til hjelp og derfor høyere risiko.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.