Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


2012 kommer med stormskritt

Sjekket nettopp regningskontoen og vi har over 20 000 kroner der. Jeg er litt usikker over hvorfor vi har såpass mye da vi har betalt boliglån, barnehage, billån. Ja, alle vanlige regninger. Så kom jeg til å tenke på at vi kommer snart til første kvartal i et nytt år. Som kjent er det ofte da mange av disse store regningene kommer. Ting som kommunale avgifter, årsavgift for bil, tv lisens, strømregning og sikkert litt mer. Tenker at disse pengene skal få føtter å gå på. Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke har 100% kontroll på hva alle de pengene er øremerket for. Vi har et budsjett som følges slavisk og kontoen kommer helt sikkert til å være mye lavere om ikke så mange måneder da disse regningene skal være betalt.

Med et nytt år bruker mange å reflektere over året som har gått men, jeg tenker ikke å bruke så mye tid på det å heller fokusere på det som kommer, fordi det kan jeg påvirke. Vi må bland annet oppdatere vårt budsjett, det blir ikke gjort store endringer. Kun noen småjusteringer, kanskje litt mer til buffer og ellers viderefører vi det slik som det er nå. Vi har måttet ta fra bufferkontoen da vi fikk en halvveis uventet regning på 5 000 kroner. Da er vi dessverre tilbake til et fire sifferet beløp på 7 700 kr. Bedre en 0 …

Fondsparing går sin gang også, det er ikke noe jeg blir rik på med det første og det er heller ikke planen. Nå er anskeffelsesverdien på 5 200 kroner og dagsverdien på ca 5 300 kr. Er i pluss altså og neste uke kan jeg være i minus på nytt. Planen for fond i 2012 er å fortsette jevn sparing. Beløpet er ikke så nøye men jeg har på en måte satt meg selv et minstebeløp og det er 600 kroner. De fond jeg har i dag er kun fra SKAGEN, Global og Kon-Tiki. Har vurdert å skaffe et indeksfond i tillegg men er litt usikker på hva jeg skal velge for at ting ikke skal bli så overlappet. Tar gjerne mot tips på et til fond som kan gjøre spredningen enda bedre.

Selv synes jeg at jeg har vært litt sloppy med håndteringen av mine penger i 2011. Jeg har faktisk ikke skrevet så veldig mye om det fordi jeg skjemmes. Jeg setter oss aldri i en situasjon der penger har vært ett problem men, jeg ser at det trengs beinhard jobbing for at jeg skal kunne holde meg i skinnet. En ting som å ha penger til overs når neste lønn kommer. Det er noen måneder da jeg har hatt mellom 500 og 1 000 kroner på kontoen når lønna kommer men, det hører til skjeldenheter.

Hvis jeg bare skal ha et mål for 2012 er det å bruke mindre penger på ting som man strengt tatt IKKE trenger. Jeg har blitt bedre om man ser 5 år tilbake og fortsatt er det mye å hente. Som jeg skrev lenger opp: orker ikke å dvele om ting som har vært. Se framover, sett nye mål og følg dem!

Godt nytt år til deg og: Skål!


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


En kommentar om “2012 kommer med stormskritt”

  1. Å sette opp et budsjett er svært fornuftig – det gir både oversikt, kontroll og ofte bedre resultater.

    Godt nytt år!!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.