Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


2015 – status mars

 • Fondsparing denne måneden: kr 1 500
 • Fondsparing så langt i 2015: kr 8 150
 • Gjenstår til 2015 mål (100k): kr 28 500

Mye utgifter denne måneden, noen reiser, innkjøp og diverse gjør at sparingen denne måneden blir noe under det som er vanlig. Skal jeg klare målet om 100 k i anskaffelsesverdi i fond må jeg spare 3 166 kroner i måneden heretter hver måned. Det betyr at jeg er fullstendig avhengig av noe ekstra inntekt for at det målet skal kunne være mulig å oppnå. Hvis jeg skal unngå å måtte ta av feriepenger og lignende.

For øvrig hadde jeg over 40% avkastning på DnB Global Indeks i forrige uke, det har gått noe ned nå, men kontoen var nesten verdt 100 000 kroner hvis jeg hadde solgt da.

Status på foto / musikk

Som hobby driver jeg med musikk og foto (litt mer om hobbyinntekt). Jeg tar bilder og produserer musikk som kan lisensiereres og brukes i alt mulig, reklame, nettsider, videoer osv.

Det er mange nettsider jeg legger detter materialet opp på og det er hard konkurranse, men nå har jeg hvis jeg legger sammen alle nettsted over 1 000kr i ekstra inntekt fra dette. Det er i tillegg til inntekter fra dette nettstedet.

Tenkte jeg skulle legge opp noen eksempler her å vise, men jeg har ikke helt funnet ut hvordan jeg skal gjøre det på en grei nok måte uten å avsløre så alt for mye av meg selv heller. Det kommer vel, men jeg må ta en tenkerunde med meg selv og fruen først. 🙂


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


7 kommentarer om “2015 – status mars”

 1. Hei!
  Fin blogg side du har. Heiv meg og på fond i slutten av 2013 og det har gått veldig bra. Kjører nesten lik plan som deg, men bruker eget AS til fondssparing siden jeg kan ta penger ut og inn av fond uten fordelsbeskatning. Uansett så har jeg 5-10 års perspektiv, men det kan fort endres til å bli lenger.

  Lykke til!

 2. Hei 🙂

  Ja det har stort sett gått ganske bra med fondsparing de siste årene. Derfor er det lurt å tenke langsiktig når / hvis nedturen kommer.

 3. Grattis med pen avkastning i fond. Alltid hyggelig når valutasvingningene går rett vei 🙂 Også synes jeg det er skikkelig kult at du klarer å tjene penger på hobby`en din. Jobber med noe lignenede selv for å generere biinntekt, men er fortsatt kun i oppstartsfasen. Heldigvis mangle det ikk epå ambisjoner! Ellers synes jeg du sparer litt for lite i fond, men det er nå bare min mening 😉 Tipper du prioriterer boliglånet eller noe?

 4. Takk 🙂

  Ja det stemmer at boliglånet er prioritert. Vi har en nedbetalingstid på 14 – 15 år og ganske mye lån i forhold til inntekt.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.