Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


2016 – status april

Denne måneden har jeg investert en del kroner i annonsering. Det ble ikke adwords fra Google, jeg fant ut at det ble alt for dyrt. Det ble annonsering på andre musikk-relaterte nettsted istedenfor. Selv om jeg har gjort det har jeg hatt såpass grei ekstra inntekt slik at fondsparing har kunnet opprettholdes som før.

 • Fondsparing denne måneden: kr 2 500
 • Anskaffelsesverdi fond: kr 110 500

Dette blir til 2 625 kr i måneden hittil som er over budsjett. Nedbetaling av boliglån kommer i tillegg, noe som er på 12 100kr (uten renter).

Jeg har foreløpig ikke et mål med fond sparingen, men jeg har et mål om å spare minst 2500kr i måneden og øke dette så fort jeg kan.

Utover det har jeg også spart en del kroner på transport da bilen stort sett står parkert i garasjen. For å komme meg til jobb er det sykkel som er transportmiddelet i de siste 2-3 måneder. Her er det mye penger å spare både på diesel, bompenger og slitasje på bil. 800kr i måneden på bompenger sparer vi på dette f.eks.

Det aller beste med å sykle til jobb er å blåse forbi bilkøene, det er så herlig. De dagene det er skikkelig surt og grisete ute er det fint å ha en hjelpemotor bak også… 🙂 Piggdekk finnes også så snø / is er ikke gyldig unnskyldning.

I en travel familie med tre barn der snart alle er i skolealder er det ikke det enkleste å finne måter å spare penger på. Spesielt ikke når du allerede har kuttet på rimelig mye. Det er ikke bare jeg som bidrar her, kona er utrolig flink til å lage handlelister og planlegge middager for over en uke og handle inn til det også. Det fungerer veldig bra, men matbudsjettet er noe av det vanskeligste synes jeg.

 


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


3 kommentarer om “2016 – status april”

 1. I forhold til annonser så driver jeg og utforsker hvor det er best å plassere Adsense på nettsiden.
  Ikke bare plassering, men også valg av annonsestørrelse og eventuelt annosedesign.

  Er helt i startgropa for å se hvilke utslag det kan gi på CTR-%.
  Hva er dine erfaringer med hvor på nettsiden det er best å plassere annonser?
  Og i tilfelle hvilke annonsestørrelser.

  Jeg kjenner til Adsense sin heat-map og hvor det er mest hot å legge annonsene, men tar man feks en titt på de store nettsidene så plasserer de annonene ganske likt – men ulikt enn heat-mappen.

  Det spiller nok en vesentlig del inn på om det er en stor eller liten nettside, og om det bare er et bloggformat. Muligens også hvilken nisje man opererer i. Jeg vil i allefall prøve ut ulike varianter med annonseplassering for min nettside.

  I forhold til besøkstall har den på kort tid oppnådd noen tusen daglige unike besøkende, så det bør jo være et potensiale. Det virker å være en god start.

 2. Jeg har ikke eksperimentert mye. Da jeg vil at min inntekt skal komme fra andre prosjekt. Adsense er en bonus helt enkelt.

  Med det sagt så prøver jeg å legge annonsene sånn passe i blikkfanget, men ikke stappe de opp i ansiktet på folk. Det kan fort bli irriterende.

  Med noen tusen besøkende pr dag bør det absolutt være potensiale for inntekter for deg.

  Bare sørg for at du leser gjennom retningslinjene til Google. Det er viktig å følge de for å unngå at kontoen din blir låst.

  Husk at det ikke er lov å diskutere CTR, inntjening og lignende.

 3. Det er ikke lov å diskutere detaljer nei, man må bare omtale dette i generelle vendinger uten å oppgi noen tall. Google har noen fine beskrivelser selv hvor de diskuterer optimalisering av annonser, CTR osv og gir gode råd på veien. Uansett må man gjøre lokale optimaliseringer og se hva som fungerer best tenker jeg.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.