Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


2017 – status oktober: 5000 kr ekstra inntekt

Det er ikke bare ekstrainntekten som var bra denne måneden. Jeg har en hel del midler i kryptovaluta og spesielt Bitcoin har økt markant den siste tiden. Hvis dette skjer vil jeg gjennomføre noen salg, for å reinvestere dette i indeksfond igjen. Dette gjør jeg for å redusere risiko.

I innlegget Jeg kjøper kryptovaluta for 190 000 kr står det at jeg er med hele veien ned. Vi får se hvordan det går, men det er klart enklere å sove på natta når jeg får realisert noe gevinst og plassert det i tryggere investeringer som indeksfond.

Jeg har brukt 7000kr av lønn og ekstra inntekt + 37 000 kr fra salg av kryptovaluta (solgt på forskjellige tidspunkt) og plassert dette i fond denne måneden. Gevinsten på kryptovaluta har variert fra ca 15 – 35%.

Tabellen nedenfor viser ca markedsverdi dagen dette innlegget blir publisert.

NavnMarkedsverdi 17.10.17
KLP AksjeGlobal Indeks V50 200 kr
Bitcoin124 000 kr
Ethereum71 000 kr
NEO10 000  kr
Sum i NOK255 200 kr
 • Sparerate: 46%

Sammenlignet med forrige måned har verdien på investeringene økt med over 65 000kr. Dette er ganske mye, men det er på grunn av de store svingningene i kryptovaluta. Neste måned kan det være annerledes.

Det er hyggelig at det jeg har investert i har gitt en grei avkastning såpass raskt og at jeg greide å selge på en høy kurs, men det betyr ikke at jeg anbefaler andre å gjøre det samme. Et globalt indeksfond er et veldig godt valg for folk flest.

Derimot er du en person som liker å følge med selv, som liker å sette sammen sin egen fondsportefølje. Da synes jeg kryptovaluta godt kan være en liten del av denne. Kryptovaluta er ikke noe som vil forsvinne.

For å oppsummere har jeg brukt litt over 150 000kr i fond. Verdien på denne var rundt 189 000 når andelene ble realisert. Alt dette handlet jeg kryptovaluta for. Nå har jeg 50k tilbake i indeksfond og verdien på krypto-delen holder seg på rundt 200k foreløpig.

Er det slik at prisen på bitcoin øker enda mer i løpet av denne måneden og neste kommer jeg mest sannsynlig til å selge litt til, men ikke alt. Er det slik at vi får en liten dip, som ikke er så uvanlig er det mest sannsynlig at jeg handler mer.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


4 kommentarer om “2017 – status oktober: 5000 kr ekstra inntekt”

 1. Hei!

  Spennende å følge deg! Du har flere interessante innlegg her og der 🙂

  Leste også innlegget ditt vedrørende dine kjøp i Bitcoin og Etherum eller hva den heter.

  50 % av formuen din står nå i høyt spekulative midler. Er ikke det ganske vilt? Hvor sannsynlig tror du det er at du er sterkt påvirket av all oppgangen og nyhetene som er rundt krypto? Har du virkelig skjønt krypto utenom at det skal desentralisere osvosv.? Og hvorfor bitcoin? Det er jo 549 andre du kan velge. Hva gjorde at den skilte seg ut? Hva slags EDGE/moat har de?

  Sorry hvis jeg spør hardt, men er så nysgjerrig!

 2. Håkon, det er helt greit med spørsmål!

  Det er mer enn 50% som står i spekulative midler akkurat nå, men jeg selger av litt etter litt for å redusere risikoen og jeg har allerede tatt noe gevinst.

  Å påstå at jeg ikke blir påvirket av oppgang og nyheter blir feil, men jeg har fulgt med på dette siden 2011 og angret konstant på at jeg ikke har kjøpt BTC.

  Grunnen til at jeg har mesteparten i bitcoin er fordi jeg tror den vil være den «tryggeste» av alle kryptovaluta som eksisterer fremover. Litt også fordi den var først, de fleste snakker om bitcoin og det vil kun være ca 21 millioner coins tilgjengelig. Så fremt ikke over 95% av nettverket synes vi skal ha fler bitcoins, da kan det bli fler, men det er ekstremt usannsynlig.

  Jeg kan sikkert skrive mye mer, men da blir jeg sittende her i kveld. 🙂

 3. Kjører du avvikende regnskapsperioder på privatøkonomien din siden du kan oppsummere oktober allerede i midten av oktober? 🙂

 4. Anders: Jeg legger ut statusoppdateringene rundt lønningstider hver måned, det vil si ca 20e i hver måned og da blir dette statusoppdateringen for oktober.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.