Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


2017 – status september: 3200 kr ekstra inntekt

Denne måneds ekstra inntekt på 3200 kr var velkommen. Nå har jeg brukt et betydelig beløp på å handle kryptovaluta. Det betyr at denne måneds inntekter kun går til å kjøpe fond. Som vanlig holder jeg meg til indeksfond. I dette tilfelle KLP AksjeGlobal Indeks V hvor det er lave kostnader.

Fond blir kjøpt via en aksjesparekonto i Skandiabanken. Dette vil gjøre det enklere å bytte fond uten at det utløser skatt på gevinst og mulighet til å ta ut innskudd hvis jeg skulle ønske det.

Tabellen nedenfor viser markedsverdi (ca). Når det gjelder kryptovaluta er svingingene såpass store at det kan endre seg stort på noen timer. Over tid dog, vil man kunne se en trend.

NavnMarkedsverdi 20.09.17
KLP AksjeGlobal Indeks V6 000 kr
Bitcoin110 000 kr
Ethereum67 000 kr
NEO6 600  kr
Sum i NOK189 600 kr
 • Sparerate: 45%

Noe annet som er gledelig er at denne måneden er den siste hvor vi betaler for SFO. Dette frigjør over 4000kr i måneden som skal brukes på boliglånet istedenfor. Det gjør at vi vil ha ca 10 – 11 år igjen.

Noen ekstra inntekter denne måneden er fra musikk, beløpene er ikke høye men det var en stund siden sist og det er alltid morsomt å tjene noen kroner på det.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


4 kommentarer om “2017 – status september: 3200 kr ekstra inntekt”

 1. Hei. Er nysgjerrig på dette med krypto valuta og har selv tatt noen «lodd» på ethereum. Hvordan planlegger du å forvalte dette? Om det stiger raskt vil du ta noe gevinst? Eventuelt når vil du realisere tap?

  Andersen

 2. Jeg vil realisere eventuell gevinst og reinvestere dette i fond. Det vil mest sannsynlig bli små salg over tid.

  Det er vanskelig å bestemme når jeg skal realisere tap. Svingningene i kryptovaluta er såpass store at en stop-loss kan være ødeleggende. Det kan godt være at jeg gjør noen mindre salg med tap for å komme på et nivå hvor jeg er komfortabel med beholdningen i fond.

  I utgangspunktet har jeg sagt at jeg er villig til å bli med hele veien ned, men jeg har kanskje nødt til å revurdere den påstanden noe.

  Anbefaler ikke å kjøpe kryptovaluta uten å være klar over at pengene kan tapes, eller gå betydelig ned i verdi.

 3. For tiden tenker jeg mye på alternative inntektskilder. Alt fra å lage flere nettsider til å produsere noe som kan selges. Tenker da på å gjøre noe jeg er god på, og det er blant annet tegning. Her kan det være flere muligheter. Et alternativ kan være å lage enkle illustrasjoner eller vektors via et tegnebrett/Adobe Photoshop. Finnes flere steder man kan selge dette mot at man avgir kommisjon. I dagens nettsamfunn trengs det bilder til det meste. Vil tro etterspørselen er stor både blant profesjonelle i all slags business, og blant folk flest som trenger illustrasjoner til nettsider. Greier man å bygge opp en større portefølje med salgbare illustrasjoner, kan man kanskje greier å stabilisere en grei passiv inntekt, tilsvarende de som drive med foto og legger ut.

 4. Anders: Vi tenker litt i de samme banene. Jeg har for eksempel prøvd meg på såkalt stock foto. Her er det stor konkurranse og mange om beinet, så det er vanskelig å tjene noe på dette hvis du ikke har veldig mye tid å legge ned i det. Når det gjelder illustrasjoner eller vectors er det kanskje enklere sammenlignet med vanlig stock for alle er ikke dyktig på å tegne.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.