Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


4 015 000 kroner i gjeld

For deg som ikke har fulgt med formuebygging er det slik at jeg og fruen har kjøpt oss en ny plass å bo. Kjøpesummen var 2 500 000 kroner men, boliglånet vårt vil være på 2 800 000 da vi trenger ca 250 – 280 000 kroner ekstra til å pusse opp to bad. Badene er i meget dårlig forfatning og vi skal få dyktige håndverkere som kan ta seg av jobben. En jobb som starter I morgen.

Vi vil samlet ha over fire millioner kroner i gjeld en måneds tid, dette er noe som kalles mellomfinansiering. Banken var i grunn lite villig til å gå med på en slik avtale. Men etter at vi fikk solgt vår leilighet så kjapt ordnet det seg likevel. Nå vet banken at vi har solgt og har penger på vei inn om en måned. Det blir litt høyere rente en måneds tid men det er en pris vi er villig til å betale for å slippe stress med å flytte. Nå har vi en måned på oss å flytte noe som også føles greit.

Er det noe fornuft i dette?

Man kan spørre seg det, å ta opp såpass mye penger i lån er en sak. Men å låne såpass mye penger over den faktiske verdien på boligen liker jeg ikke helt. Nå er planen å få en ny takst da vi har pusset opp men jeg ser for meg at verdien kan være noe lavere enn det vi har i lån.

Ser jeg på oss er vi kanskje et skoleeksempel på folk som «låner over pipa». Likevel tror jeg det er en forskjell på skoleeksempel-låne-over-pipa og oss. Vi har finregnet på dette ned til enhver minste detalj og planlagt hvordan vi skal gjennomføre dette. Tallene sier at det går.

Heldigvis har vi begge endelig fått oss trygge jobber, som også gir en brukbar inntekt. Vi ligger nok ikke an til noe nevneverdig stor inntekt framover men stabil er den iallfall.

Vi ligger an til spennende tider fremover, gleder meg masse selv om det er mye som skjer nå!

Ny design

Som du kanskje ser har formuebygging endret litt på det visuelle inntrykket. Jeg likte det forrige temaet ganske bra men syntes det ble for mørkt. Det ble også lite interessant når man scrollet nedover på siden for å lese mer. Dette synes jeg er bedre med dette temaet, innleggene kommer bedre frem på en måte… I skrivende stund er fem av åtte enige med meg! Har du ikke stemt så gjør det nå! 🙂


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


2 kommentarer om “4 015 000 kroner i gjeld”

  1. I mellomfinansieringstiden blir renten på ca 5% effektiv. Dette vil vare i ca en måneds tid. Når vi får oppgjøret fra salget på vår nåværende leilighet vil det lånet forsvinne og vi vil få bedre rente. Vi har kausjonister på beløpet over 75%. Ergo vi får bankens beste rente til slutt!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.