Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


559 kr ekstra på billånet

Fruen satte over litt ekstra til billånet denne måneden. Det ble 559 kroner ekstra betalt utover det vanlige terminbeløpet. Da står billånet i 223 913 kr. Boliglånet betaler vi ikke noe ekstra på så lenge vi har et dyrere billån.

Vi har egentlig 42 500 kroner på bufferkontoen men det stemmer ikke helt. Vi skal betale noe snekkerarbeid om en stund som vil koste ca 26 500 kroner. Derfor regner jeg bare med 16 000 kr der. Vi har brukt feriepenger og tilbakebetaling av skatt for å bygge opp denne. Litt synd at vi må bruke det opp men, badet må fikses.

Fondsparingen går sin gang, det er ikke snakk om store beløp. Ligger noen kroner i pluss på min fond. (1 204 i skrivende stund).

Vil også tipse om en ny iPhone applikasjon. Aksjespillet fra Skandiabanken gir deg mulighet til å handle aksjer for fiktive penger. Dette startet på facebook og ble kjapt veldig populært. Det er en meget bra måte å lære seg hvordan aksjemarkedet virker uten å måtte investere ekte penger. Nå trenger du altså ikke Facebook. Aksjebloggen har et intervju der du kan lese mer om Aksjespillet.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


2 kommentarer om “559 kr ekstra på billånet”

 1. Hei

  Jeg stopper innom bloggen din fra tid til annen. En virkelig god blogg du har.

  Har dere prøvd å få refinansiert boliglånet deres og få bakt billånet inn i dette?

  Hvis dere kjøpte boligen for noen år siden er det sannsynlig at den har steget i verdi. Det dere kan gjøre er å gå til en eiendomsmegler og få en verdivurdering av boligen deres skriftlig. Dette koster ca kr 1,000 eller noe. Stort sett kan dere diktere hvilken verdi eiendomsmegleren skal sette på boligen deres. Så lenge det er innen rimelighetens grenser. Ser dere har 2,760,000 i gjeld. Hvis dere kjøpte boligen for f.eks 2,900,000 er det ikke usannsynlig at den kan være verdt 3,200,000 – 3,400,000 nå. Dette kan være nok til at dere kan få bakt inn deler eller hele billånet i boliglånet.
  Kanskje ikke hos deres nåværende bank, men muligens hos en annen.

 2. Hyggelig at du liker bloggen Jack

  Vi kjøpte boligen for 2,5 lånte 300 ekstra for å pusse opp bad. Det vil si at vi hadde 2,8 i boliglån når vi startet og en verdi på 2,5 millioner på boligen. Da er det altså belåning på over 100%. Når badene ble ferdig fikk vi ordnet en ny takst som ble på 2,7 millioner. Fortsatt over 100% belåning altså. Det er ikke rom til å låne opp noe på boligen nå. Når det er sagt har vi gjort en hel del utbedringer på huset og det har ikke kostet oss så veldig mye da vi stort sett har gratis arbeid og kun trenger å betale materiale. Når vi er ferdig med dette tenkte jeg rekvirere en ny takst med et håp på at vi kommer under 80% – 90% belåning. Det holder nok likevel ikke til å bake in billånet men, er ikke så sugen på det heller. Vi har planer om å betale ned dette billånet rimelig kjapt likevel. 🙂

  Uansett, takk for et veldig bra tips!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.