Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

AAPL Here I come!

Denne bloggen ble startet med navnet Formuebygging. Den gang hadde jeg forbrukslån, kredittkortgjeld og sånn passe usunt forhold til økonomi generelt. Tiden har vist at jeg har klart å kvitte meg med forbrukslånet og kredittkorgjelden samtidig som jeg stort sett har latt være å ta opp ny kortsiktig og dyr gjeld.

Jeg påstår ikke at jeg er «helbredet» ennå men, et mer bevisst forhold til økonomi og forbruk har jeg fått. Vi har for tiden god økonomisk styring her i heimen. Vi får bland annet en strømregning på rundt 7 – 9 000 kroner og dette har vi penger til å betale uten å måtte ta fra noe annet. Årsavgift for to biler? Tv Lisens? No problemo… Her er det 100% kontroll.

Selvskryt i all ære, perfekt er jeg overhodet ikke og det er sikkert mange ting jeg har kunnet stramme inn på for å få bygget opp en større formue men det har ikke blitt noe av. Latskap? Dumhet? Kanskje det, jeg er likevel fornøyd.

Med plan for ny bil finnes det en stor risiko for at vi tar opp mer lån. Det kan diskuteres frem og tilbake om dette er fornuftig eller ikke men, det er nesten bestemt at det blir slik. Vi bruker bilen såpass mye både jobb og privat og behovet er virkelig der. En del utgifter som for eksempel drivstoff vil også bli dekket av kjøregodtgjørelse så det løpende bilholdet vil bli litt billigere.

Så kommer jeg tilbake til bloggen, den heter Formuebygging noe som er litt misvisende. Å ta opp mer gjeld er ikke å bygge formue uansett hvor store planer man har på å betale ned dette kjapt. For å bygge formue må gjelden betales ned gjerne så fort som mulig og sparing på bankkonto blir bare for dumt. Bortsett fra en buffer. Skal jeg fortsette med fondsparing må det gi meg en avkastning som overgår lånerenten (tenk 5-6%). Tenker vi etter skatt og alle avgifter er det ikke stor margin. Uten å ha fin-regnet på dette må disse fondene gjøre det skikkelig bra hvis det skal bli noe penger av dette. Det er det ingen garantier på.

Jeg vil prøve meg på aksjer. Skal jeg ha mulighet for større avkastning er dette veien å gå. Det er like høy risiko for tap noe jeg er klar over. De pengene jeg har i fond nå skal jeg selge. Da vil jeg stå igjen med ca 12 000 kroner som skal brukes til å shoppe aksjer. Jeg har bestemt meg for en aksje jeg har stor tro på, selv om noen mener at denne troen er priset inn i aksjen mener jeg den er undervurdert.

Selskapet jeg har tenkt å investere i først er Apple Inc. Disse viser gang på gang at de klarer å overgå folks forventninger med fantastiske produkter. Mene hva man vil om Apple og deres metoder. Det er tydelig de gjør noe som er riktig. Fortsatt tror jeg vi kun har sett starten på hva de er kapable til og de skal vokse mye mye mer. De lager produkter folk ikke trodde de trengte. Man kan argumentere med at andre produkter har bedre specs og ytelse. Hva gjør det når softwaren er dritt? Man kan ha så bra hardware man bare vil, det spiller ingen rolle. Klarer man ikke å skrive programvare som utnytter hardwaren er det ikke verdt noenting. Dette er noe Apple har forstått.

Ok, jeg skal ikke starte en apple vs pc diskusjon her men, det er dette jeg har erfart selv. Fra å gå fra en hardbarka nerd til … nei, jeg gidder ikke å styre med instillinger, tweake osv. Det skal bare funke og jeg er villig til å betale for det.

Da ligger det en salgsordre inne, så får vi se hvordan det går 🙂


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


6 kommentarer om “AAPL Here I come!”

  1. Spennende! Selvsagt stor risiko ved kun å kjøpe aksjer i ett selskap, men dette er du sikkert fullt klar over 🙂

    Jeg er ingen storforbruker av Apple sine produkter, men har en iPod og bruker iTunes når jeg skal kjøpe lydbøker (de fleste om penger og selvutvikling, så klart 😉 Helt klart et selskap med gode produkter, uten at det er noen garanti for at aksjen er et godt kjøp.

  2. hmm, ja det handler om tro. Jeg har ikke troa på at apple kommer vinnende ut av racet, uansett om det har det beste produktet eller ikke. Det skal bli spennende å se hvordan det går. Og ikke minst hvor lenge du har troa. Det hele handler vel om å selge før alle andre uansett 😉

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.