Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Alt for høy rente på boliglånet!

Sånn ca en gang i året har jeg brukt å mase på banken min om å få lavere rente på boliglånet. De aller fleste ganger har det gått bra og det har resultert i at vi har redusert utgiftene til renter noe. Dette kan godt utgjøre noen tusenlapper i året, avhengig av hvor stort lån man har. Jeg anbefaler alle om å ta kontakt med sin bank iallfall en gang i året! Selv om du får ned renten ytterst lite kan det utgjøre store forskjeller over tid. Hva er det verste som kan skje, å få et nei? Ikke akkurat så skummelt spør du meg.

Kom igjen, gjør det nå: skriv på en lapp. Sjekk rente i banken. Heng den opp på kjøleskapet eller noe, eller send en e-post til din kontakt i banken med en gang. Ok, nå kan du få lese videre… 😉

Sist gang jeg spurte for et halvt år siden var det ikke rom for noe reduksjon men, da jeg følger med i media og har et lite øye på hva andre banker gjør tror jeg situasjonen nå et halvt år etterpå er bedre. Det ser ut som at renteutsiktene fremover forblir relativt lave. Derfor har jeg spurt en gang til om vi kan få lavere rente. Har ikke fått svar enda men det kommer kanskje snart. Når noen banker tilbyr fastrente som er lavere enn den flytende renten vi har i dag er det noe som sier til meg at bankene vet at renten kommer til å være lav fremover. De setter ikke renten så lavt for å være snill, bankene vet meget godt hvordan de skal tjene penger på oss.

Får vi lavere rente på boliglånet vil vi kunne betale ned enda mer på billånet som denne måneden er nede i 109 300 kroner! Det er ikke lenge til billånet er under 100 000 kroner og det kommer til å bli en veldig god følelse. Klart, 99 000 kroner er ikke så mye mindre enn 100 001 kroner men det ser mye mindre ut. Det gir meg masse motivasjon!

Fondsparingen rusler å går videre, ikke noe store sprell der for tiden. Anskaffelsesverdi på 13 000 kr og ligger for tiden noen hundrelapper pluss. Veldig turbulent på børsen for tiden så ene dagen kan jeg ligge i minus og andre dagen i pluss. Det som irriterer meg litt er at det ser ut som at hver gang min kjøpsordre skal gå inn er børsen på sitt høyeste for å rett etterpå sprette ned. Sikkert bare uflaks, jeg kjører på som vanlig med regelmessig sparing.

Ellers skeiet jeg ut i går med sukker, smågodt. Jeg er faktisk flink å sykle til og fra jobb men kosthold! kosthold! kosthold!

Mmmm… kosthold! Nå ble jeg sulten.

Ha en fin dag!


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


4 kommentarer om “Alt for høy rente på boliglånet!”

 1. Hm, kan jeg bare sende dem en epost og spørre om det? Få lavere rente på boliglånet? Hva skal jeg argumentere med?

  Jeg tenker i utgangspunktet at vi ikke er i en posisjon til å spørre om det – vi kjøpte bolig i fjor og den ble da lånt helt opp (i overkant av 3 mill.) med unntak av 10% som er kausjonister.

  Men hvis du virkelig tror det er verdt å prøve skal jeg ta deg på ordet…

 2. Det verste som kan skje er at du får et nei, noen andre konsekvenser skal det ikke ha. At du spør om det er mulighet å gjøre noe med renten er ikke ensbetydende med at du får senket den dog.

  Spør du ikke får du iallfall ikke senket den. 🙂

 3. Er vel ikke veldig lett å få en bedre rente, hvis en har et helt «normalt» lån og en allerede har havnet i en kunde «bås» typisk BLU, Boliglån UNG etc. (hos de store bankene)
  (forutsatt at du var 33 eller yngre når du tok opp lånet)
  Da må en bare følge gruppen sin opp eller ned etter hvordan renten justeres.

  Har en en mindre lokal bank, eller et atypisk lån/låneforhold så er kanskje muligheter… Men der er det vel også strenge rettningslinjer vil jeg tro.

  Hvilken rente har du per i dag?

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.