Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Alt for mye kryptovaluta & NFT i porteføljen

Porteføljen bikker rundt millionstreken. Årsaken til dette er ikke så mye månedlig jevnlig sparing i fond, selv om det er en grunnmur på litt over 500k i fond er det stort sett krypto-delen av porteføljen som gjør at million-streken ble passert. Samtidig, i disse dager hvor vi går mot et nytt år (2022) ser jeg at pilene peker nedover igjen. Det kan godt hende at porteføljen havner under en million igjen ved neste månedsoppdatering.

Dette betyr at porteføljens størrelse avhenger en del av hvordan kryptovaluta gjør det, og slik det er nå står denne posten for minst 50% av den totale porteføljeverdien. Kryptomarkedet er såpass volatilt og særlig NFT delen som jeg har en del midler i. Derfor svinger porteføljen også. Det er også litt vanskelig å beregne verdi på en NFT da du kan ikke selge disse på samme måten som en BTC for eksempel. Tenk mer finn.no / ebay. NFT er en «ting» som noen må ha lyst til å kjøpe av deg. For å verdsette NFT bruker jeg derfor minstepris på OpenSea.

For folk flest vil nok mange økonomiske rådgivere (noe jeg absolutt ikke er) ikke anbefale noen særlig eksponering mot kryptovaluta da det er såpass volatilt. Det jeg har sett er at tall mellom 1 – 5% kan være innafor. Likevel er det mange delte meninger om hva som er en fornuftig fordeling av krypto i en portefølje.

Selv tror jeg at jeg har for mye i kryptovaluta. En balansert portefølje for MEG hadde kanskje vært 80% indeksfond og 20% kryptovaluta.

Likevel er den på over 50% nå, og den får nok bli slik.

Hvorfor?

Vel, jeg har en NFT som gir en slags passiv inntekt hver måned. Hvor lenge det varer aner jeg ikke. Det er likevel mellom 10 000 – 13 000 kr ekstra utbetalt i måneden pr nå. Disse pengene går rett inn på kredittkortet som jeg brukte til å kjøpe BTC for 50 000 kr. Noen utbetalinger til nå + lønn så er kredittkortet i null. Deretter må jeg starte på en buffer for skatteregningen som kommer om ca 9 måneder.

I tillegg har jeg ikke noe endring i mine synspunkt på hva kryptovaluta som BTC kan og gjøre for verden.

Grunnmuren er indeksfond

Fondsparing fortsetter ikke før kredittkortet er 100% betalt, all ekstra lønn og penger går rett inn der. Det handler om å redusere risiko. Kredittkortet har 19,45 % eff. rente, sier seg selv at dette må betales ned raskt. Når dette er ferdig tar jeg en litt mer passiv rolle i dette samt fortsetter som før med månedlige jevnlige innbetalinger på både fond, kryptovaluta og skatt. Fremover blir nok fordelingen mellom fond/krypto vektet mer mot fond.

Vi får se hva 2022 bringer, men jeg tror det kan bli spennende!


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.