Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Bygge opp en ekstra inntekt

Jeg har tidligere skrevet om du har en plan når du blir arbeidsledig og her har jeg tenkt å utdype denne enda litt mer i forhold til mine egne planer. Slik situasjonen er nå har jeg en jobb som jeg trives godt i og har ingen umiddelbare planer om å gjøre noenting annet. Med denne jobben og full familie i skole og barnehage blir det i utganspunktet lite tid til annet. Likevel har jeg under noen år bygget opp noen nettsted som nå begynner å gi meg en ganske stabil ekstra inntekt. Denne inntekten kan komme fra annonser eller linker som for eksempel denne: Supershopper.no.

Med full jobb kan jeg ikke fokusere 100% på dette, men hvis man holder på litt over tid vil det til slutt gi resultater. Når noen sier at de tjener penger mens de sover trenger det ikke å være så langt fra sannheten. Selv om det krever masse arbeid selvsagt, det er ingenting som kommer av seg selv.

Nå har jeg ikke hatt en stor intensjon om å tjene penger på dette. Jeg laget denne nettsiden for å skrive om personlig økonomi, et tema som interesserer meg stort. Så viser det seg at det er mulig å få noen kroner betalt for «strevet», why not? og skulle jeg av en eller annen grunn bli arbeidsledig kan dette være en fin grunn å bygge videre på.

Foto

I tillegg til dette har jeg foto som hobby og har hatt det lenge. Jeg har også oppdaget at det er mulig å bruke denne hobbyen som en ekstra inntektskilde ved å laste opp bilder til såkalte microstock nettsted. Det er store bildearkiv på nett som designere kan bruke i sine prosjekt. Jeg ble nylig akseptert av den største av de, Shutterstock. Nå blir det også enklere å forsvare inkjøp av kamerautstyr … 😈

Det er viktig å se mulighetene som finnes og ikke minst faktisk gjøre noe med det.

For den som lurer, er ekstra inntekten for tiden på 1 500 kr i måneden i snitt for år 2014.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


9 kommentarer om “Bygge opp en ekstra inntekt”

 1. Spennende. Jeg går selv med tanken om å starte en eller annen hobbybasert «business», men finner alltid en grunn til ikke å gjøre det. Derfor tror jeg det er viktig å starte i det små, som du skriver. Litt innsats her og der over tid, kan fort bli til noe større. Det viktigste er vel at man starter et sted.

 2. Et godt poeng er at man faktisk må starte. Selv har jeg lidd litt av at jeg må være perfekt før jeg starter, men prøver nå for å se om det er mulig å få ekstrainntekter på ulike områder.

  Jeg har tidligere lest at slike microstock sider betaler særdeles dårlig. Hva er din oppfatning av inntjeningen på slike sider?

 3. Pengemannen: Jeg har ikke holdt på så lenge og kan ikke dra noen konklusjoner enda. Det virker som at det er nødvendig med mengder og kvalitet selvsagt. Litt inntjening er det, men det er snakk om mellom $10 – $20 akkurat nå. Likevel en start … 🙂

 4. 10-20 $ er jo ikke så små summer. Man kan kjøpe litt utstyr å ha det litt gøy for en slik månedlig sum. Flott å se at du tjener penger 😉

 5. Synes det er bra at du tar opp dette temaet. Inntekt fra kilder utover egen lønnsinntekt er i mine øyne penger man kan putte rett inn i investeringsporteføljen. Fin fint vis å booste kontantstrømmen på. For ideer rundt side-gigs anbefaler jeg å ta en titt på boken «The $100 Startup» av C. Guillebeau. Gir god innsikt i tankegangen rundt det å starte opp noe på si ved siden av vanlig jobb.

  Ellers, keep up the good work! 🙂

 6. Pengemannen: Stemmer det! Og dette er kun inntekter fra foto. Det kommer også inntekter fra et par nettsider jeg driver i tillegg.

  finansnerden: Inntektene utover vanlig lønnsinntekt går i store trekk til investeringer, men i det siste har jeg investert i noe utstyr så inntektene har gått til det. I 2015 vil jeg komme igang med å putte alt i porteføljen igjen.

  Som sagt, jeg synes det kan være greit å ha fler føtter å stå på. Det beste hvis det er noe man liker å holde på med.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.