Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Da blir det avdragsfrihet på boliglånet

Jeg ringte min kontakt i banken i dag og stilte noen spørsmål i forbindelse med eventuell avdragsfrihet på vårt boliglån. Vi ønsker ikke avdragsfrihet for å lette på økonomien slik den stort sett brukes til. Gjerne hvis man blir arbeidsledig eller får redusert inntekt kan det være greit å kunne gjøre dette en periode for å frigjøre kapital. Det betyr ikke at man slipper å betale men, man setter lånet på vent en periode.

For vår del var tanken å bruke denne frigjorte kapitalen til nedbetaling av billånet istedenfor. Vi er såpass høyt belånt at det ikke er mulig å bake inn bilen i boliglånet og selv om jeg har kunnet gjøre det vet jeg ikke om det skulle blitt gjort.

Uansett, banken syntes dette var en kjempeidé forutsatt at vi er disiplinert å faktisk betaler disse pengene på billånet. Det ser jeg ikke som noe problem da pengene blir trekt likevel til en regningskonto men overført til et annet lån. Samme økonomiske rutine som vi har hatt i 5 år nå.

Dette innebærer at vi kommer til å betale ca 7 – 8 000 kroner i avdrag totalt på billånet hver måned. Dette beløpet er ikke iberegnet ekstra avdrag utover det. Klarer vi 10 000 i måneden eller iallfall 100 000 kroner på et år så har vi 100 000 kroner til å betale. Innen 2 år skal bilen være nedbetalt.

Ikke nok med dette. Når bilen er nedbetalt så bruker vi pengene på boliglånet dette vil skrelle av 8 år av nedbetalingstiden.

Vi har iallfall bestemt oss for å gjøre dette, boliglånet blir satt på vent en stund og all energi blir fokusert på billånet isteden! 🙂


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


4 kommentarer om “Da blir det avdragsfrihet på boliglånet”

  1. Smart smart!:) Må ellers få si at jeg er blitt en fan av Formuebygging. Spennende greier:)

  2. Ikke dumt det der 🙂 Vurderer noe lignende selv for å spare opp til oppussing av huset som MÅ gjøres innen 1 år ca..

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.