Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Da er ny bil bestilt

Dette var på overtid, vi har hatt behov for større bil helt siden vi fikk våre to ekstra barn men har ikke gjort noe med det før nå. Opp til nå har vi hatt to biler. En «slit og sleng» bil jeg i hovedsak har brukt i arbeid og en annen bil vi har brukt på langturer eller hvis jeg har hatt noen lange turer i jobb. Nå skal vi endre på dette å kun ha en bil, og det ble en ny fransk sak.

Bilen koster 345 000 kroner og det er altså en modell som er bittelitt eldre en de splitternye som selges i dag men, har stått på lager hos leverandør og aldri blitt kjørt. Fikk redusert prisen noe på denne og fikk en hel del utstyr på kjøpet så jeg er kjempefornøyd. Ser jeg på bruktmarkedet ligger disse bilene ikke noe mye lavere enn nypris.

Vi har 110 000 kroner i egenkapital etter salg av bil og noen oppsparte kroner og sitter da med et billån på 235 000 kroner, er også fornøyd med at vi fikk dette i Skandiabanken. Netbetalingsplanen er også klar. Fruen betaler 1 000 kroner hver måned, jeg tar 1 000 kroner fra kjøregodtgjørelse hver måned og legger til resten selv. Det blir ikke en stor økonomisk påkjenning. Samtidig betaler vi ned ekstra når vi kan.

En annen ting vi skal ha enda mer fokus på er vår buffer. Kanskje man synes at det er dumt å ha penger liggende når man har gjeld, men for meg føles det enda tryggere å ha noen kroner i bakhånd når vi har såpass mye i gjeld. Skal vi kjøpe noe / reparere må vi bruke av buffer vi kan ikke ta opp mer lån eller bruke kredittkort. Fokusen fremover blir altså å betale ned billån og få opp en enda større buffer! I følge fruen skal vi ha et buffermål på 100 000 kroner.

Fondprosjekt legger jeg på hyllen, med såpass mye i gjeld er det viktigere å bruke disse pengene på å betale ned det og bygge en enda større buffer.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


17 kommentarer om “Da er ny bil bestilt”

 1. Mange biler begynner å bli ganske like. «Alle» har de samme store lyktene, den samme store gapende grillen, de samme kromlistene, bare for å nevne noe. Snart er det bare bilmerket i grillen som skiller. Før i tiden var det klart større forskjeller. Bilene hadde sjel. Bare på motorlyden kunne du høre på god avstand hvilket merke som kom. Man hørte stor forskjell på om det kom en Volkswagen, Volvo eller en Citroën på veien. Alle hadde sin egen stil og sine egne fordeler. Idag er det god kvalitet på de fleste biler, og mye som ble sett på som luksus før er blitt standardutstyr idag. Bra med slike fremskritt, men særpregene er ikke like lett å få øye på som før.

 2. Hva om du hadde satt de 110 000 i fond og leaset bil istedenfor. De mnd utgiftene hadde blitt noenlune de samme, men du hadde sluppet å bruke EK til et tapsprosjekt ( som en splitter ny bil er). En leasingavtale i dag inkluderer ofte gratis service i 3 år og du får gjerne med gunstig dieselavtale med på kjøpet:)

 3. @Cathrine. Jeg har ikke sett så mye på leasing så jeg kan ikke si mye om det. Jeg vil uansett eie bilen selv når den er nedbetalt. Noe man ikke gjør ved leasing så vidt jeg vet.

  Uansett, takk for innspill 🙂

 4. Gratla med ny bil;)

  Buffer en greit å ha, men 100.000 er kanskje litt i overkant? Hva med 50,000 som buffer og resten i lavrisikofond?

 5. hehe, nei 🙂
  men bilkjøp er vel det minst formuebyggende man kan bedrive 😉
  ble bare litt ironisk for meg, ikke stygt ment, alle trenger jo bil.

 6. Det er riktig at jeg ikke vil ende opp med å eie bilen min, men når regner du med å ha nedbetalt bilen din? Jeg ønsker å lease akkurat for å IKKE ende opp med å eie bilen min når den er 5-6 år og garantitiden er over. Da starter utgiftene med reperasjoner m.m i tillegg til at bilen som regel ikke er verdt noe særlig.. 🙂

 7. Følger jeg det slik det er lagt opp nå vil det ta 6 år å betale bilen. Planen er uansett å betale ned så mye som mulig ekstra men ikke så mye at vi ikke kan leve. Samtidig skal vi få opp litt mer på buffer også!

 8. @Cathrine. Du trenger jo ikke eie bilen din etter 6 år, du kan jo bare selge den da 🙂 Dessuten er det flere undersøkelser som viser att å kjøpe en ny bil, for så og ha den i 5-6 år er det mest gunstige økonomisk sett.

  Ang leasing: Så kan det være gunstig i perioder med lav lånerente men det er ting en må passe på.

  Service, årsavgift og forsikring betales normalt av leier. Sikkert mulig å forhandle dette inn i månedsleie men da blir jo selvsagt den høyere.
  Disse standardavtalene er gjerne 12ooo km i året og har du behov for å kjøre mer enn det blir det selvsagt en dyrere avtale.
  Dieselavtale har jeg ikke hørt om før, hvem tilbyr det?

 9. Ja nettgrunder, det er klart man kan selge bilen etter 6 år, men da kjøper man gjerne en ny.. Og så er man i gang igjen..
  Jeg har aldri leaset før, men forsøker for første gang. Har solgt min 6 år gamle bil til 80000. Betaler 25000 i engangsinnskudd på ny leaset Toyota. Resterende setter jeg i fond for å bygge opp kapitalen på 3 år til jeg skal bytte leasingbil og går inn med nytt eng.innskudd. Mnd. leieutgift er kr 2100. Forsikring er selvsagt utenom, det samme med årsavgift, men service blir dekket i mitt tilfelle.
  Jeg TROR jeg kommer gunstig ut, særlig hvis jeg klarer å forvalte pengene godt:)

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.