Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Da har jeg gjort en nyttig investering

Fikk nettopp et nyhetsbrev fra Nordnet der de bland annet tilbyr rabatt på bladet Dine Penger. Jeg har lenge tenkt på å investere i et abonnement men har aldri tatt meg råd til det. Nå var det tilbud på et halvårsabonnent for 198 kroner. Det er et såpass bra blad og helt klart verdt det synes jeg.

Du har kanskje lagt merke til at jeg har hatt en aldri så liten undersøkelse til høyre. Spørsmålet er ganske enkelt: Har du kontroll på din økonomi?. I skrivende stund er det kun 1 av 16 som svarer nei. Nå er ikke akkurat denne undersøkelsen veldig representativ for Norge. Det gir likevel en liten pekepinn på at noen som besøker Formuebygging mener de har kontroll på sin økonomi, og det er flott. Likevel er det en person som har valgt å svare nei. Da håper jeg at besøket her ga deg inspirasjon til å starte opprydningsarbeidet.

For min egen del prøver jeg hele tiden å nedjustere forbruket. Det er ikke enkelt alltid og man trenger noe som påminner om dette. Derfor er denne bloggen en bra ting for meg. Jeg får tilbake fokuset, litt…

Jeg har tenkt å skyte inn noen kroner til i fond, men jeg må bare gjøre om de fysiske pengene til elektroniske først. 🙂

Tjene trege penger online

Og til sist, jeg har en tanke om å lage en artikkelserie her på Formuebygging. Den skal handle om hvordan du tar din lidenskap og gjør den om til et nettsted, som du eventuellt kan tjene noen kroner på. Jeg er klar over at det finnes nettsted her i Norge som tilbyr lignende informasjon, men jeg tenkte å gjøre en litt egen vri på det. Skulle du kunne tenkt deg å lese om noe slikt?

Svar gjerne i kommentarfeltet.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


12 kommentarer om “Da har jeg gjort en nyttig investering”

 1. Øy, da har nok du gjort en bedre invistering enn meg.. jeg tegnet for ett år (11 utgaver) for 769,-.. men like fullt, jeg liker bladet og henter masse inspirasjon fra det.

  Ellers ser jeg fram til en artikkelserie om lidenskap presentert på et nettsted. Min andre blogg er nettopp en slik en, om ikke om min lidenskap, så i hvertfall om et emne som jeg brenner for (skal reklamere heftig for den når den bare får litt innhold 😉

 2. Det var ikke i en verst deal nei 🙂 Så du forresten en kjent liten logo nede til høyre i nyhetsbrevet? Woohoo! 😉

 3. @Soontobeabillionaire: Ja det var noe sånt det kostet sist gang jeg sjekket så det ble ikke prioritert den gangen. Nå var det så billig at det var vanskelig å motstå. Er likevel enig med deg at det er verdt den høye prisen også. Mye bra stoff i bladet.

  @Aksjebloggeren: Se der ja! Kult! Helt klart velfortjent snikreklame, du har et veldig bra nettsted syns jeg. Litt mer newbie info så er det perfekt! 🙂

  Må skaffe meg en RSS leser tror jeg så jeg kan holde meg oppdatert på alle nettsted jeg besøker. Vi begynner jo å bli noen økonomibloggere i Norge! 🙂

 4. Takktakk 😉 Ja, jeg er helt enig. Ønsker å ha litt mer newbie stoff, var jo det som var hensikten i utgangspunktet. Er i gang med noen innlegg, men de tar gjerne litt lenger tid enn andre innlegg.

  Ja, det begynner å bli en del økonomiblogger nå. Det liker vi 🙂 Burde vært et samlested for å alle økonomibloggene.

 5. Jeg har vært fast leser av Dine Penger i mange år, og liker bladet godt. Bruker mest bladet for å holde meg oppdatert på endringer i skattereglene o.l. Når det gjelder generelle privatøkonomiske råd, syns jeg ikke rådene er så veldig gode og varierte. Blir mye repetisjon om viktigheten av et personlig budsjett osv.

 6. Jeg må nok innrømme at jeg har lest lite av Dine Penger. Jeg føler de stort sett skriver om type huslån og familieøkonomi som jo ikke er helt aktuelt for meg enda. Men jeg liker konseptet godt 🙂

 7. RSS-leser?
  Kunne noen fortalt meg om hvordan dette fungerer? Jeg ser jo at flere nettsteder har sånn RSS-logo hvor man kan trykke. Er det slikk at en RSS-leser lister opp alle de nettsidene du har trykket på sånn RSS-logo for å lese/abonnere?
  Kan man forme denne nettleseren slik at du kan samle på 1 enkelt side alle nye innlegg som kommer på de nettsidene du følger?

 8. @David: Du er inne på det. Du kan for eksempel lage en egen side på http://www.google.no/reader

  På denne siden kan du så samle alle nettsted du følger med RSS knappen. Da vil du se om noen av dine nettsted du følger har blitt oppdatert. Full oversikt over alle, på en plass!

  Når du trykker på denne RSS-logoen på et nettsted du følger skal du få muligheten å legge til den i Google Leser.

 9. hvorfor du kjøper fond for 10 000 kroner, Som mange andre så blir du lurt i fondsfella.

  Nå tar jeg eksempel i delphi fondene siden du har de,

  Forvaltningshonrar opp til 4% når fondet sitger, 2% uansett, og 2% tegning og 0.2% avslutning.

  tilsammen vil det da bli 6.2% i gebyrer om fondet stiger i værdi.
  Fond har sjeldent meravkasting i forhold til børsen, fordi de har ekspneringsregler som gjør at det blir umulig.

  så om du går inn på grafen for forventa avkastning for aksje de siste 20. 30 eller 100 årene så er den ganske stabil på 9% uansett hvilken tids epoke du kikker til.

  altså du kan forvente at du får 9% avkastning for fondene dine.
  trekker du da fra 6.2% sitter du igjen med en forventa avkastning på 2.8 prosent.

  idag så har de fleste banker som er bergna på folk med dårlig råd. 3-4% på inskudd. eks scandiabanken, eller yabank.

  Du vil altså tape 0.2-1 prosent, iforhold til bankrente, og du tar på deg risikoen at fondet går i underskudd.

  hvorfor ta på seg denne risikoen når du taper penger på det???

  Du blogger om økonomi, og derfor bør du sette deg litt inn i, hvordan du tjener mest mulig på minst mulig risiko.

  Ellers liker jeg godt bloggen din:)

 10. estock, ut fra dette mener du at indeksfond er bedre?

  Jeg har aldri påstått at jeg er en økonomiekspert og jeg lager veien mens jeg går.

  Hva ville du spart i?

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.