Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Dave Ramsey er en klok mann

1255554316_emblem-peopleNoen av dere som er litt inne i økonomi temaet kanskje allerede vet om denne mannen. Jeg har kun hørt om han uten å undersøkt det noe nærmere.

Intill i dag: nå må jeg finne ut hva som er så bra med denne personen, siden alle snakker så mye om han. Sagt og gjort søkte jeg opp han på YouTube. Det jeg fant var noen inspirerende radiosendinger og noen videoer. Han svarer på spørsmål fra mennesker som sliter med sin privatøkonomi, og andre som trenger råd. Bland annet.

Han har mye fornuftig å si. Kan godt ta et eksempel på noe jeg selv trodde var rett, men som han mener er feil:

Noe jeg selv har sagt er at det finnes en rett måte å bruke kredittkort på. Han mener kredittkort er en uting uansett hvilken måte det brukes på. Selv om det brukes på den «rette» måten, ergo man betaler ned hele beløpet med en gang. Det sier kanskje litt om den tankegang jeg enda er i…

Dette videoklippet er for min del inspirerende:

Det jeg får ut av dette er noe jeg har tenkt på før. Mine holdninger må jeg gjøre noe med. Jeg har kommet langt fra da jeg var enda yngre men jeg har likevel en lang vei å gå føler jeg. Denne lysten til å alltid ha en eller annen ny kul gadget er egentlig ikke så viktig i den store sammenheng. Selv om jeg er 100% klar over dette klarer jeg ikke å dy meg noen ganger, å tyr til kreditt.

Fortsetter jeg i dette sporet er det bare snakk om tiden det tar til jeg snur økonomien på hodet. Heldigvis skal jeg ikke gjøre det, men jeg kan godt forestille meg selv å ha havnet der hvis ting har skjedd på en litt annen måte i livet.

I den siste tiden har jeg uansett gjort noen grep jeg er litt stolt over.

Bestillingsfristen for HjemmePC avtalen på jobb er nå utgått, selv om jeg var kvalifisert til å bestille av hjertets lyst styrte jeg unna. Selv om folk spurte hva jeg skulle anskaffe meg og påpekte hvor godt tilbud det var.

Firmaet har også tilbydd askjer til ansatte, jeg har i denne omgang takket nei til det. Grunnen til det er ikke at det var et labert tilbud. Jeg blir nødt til å låne penger fra firmaet hvis jeg skal kjøpe noen aksjer. Selv om det var en riktig så god rente betyr det at jeg binder opp et visst beløp hver måned til aksjer. Noe jeg ikke vil på dette tidspunkt.

Jeg anbefaler at du søker opp Dave Ramsey på YouTube, jeg trengte virkelig å høre noe av det han sa, det er iallfall sikkert! Han har også skrevet noen bøker. Kanskje jeg låner en av de å legger ut en anmeldelse.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


2 kommentarer om “Dave Ramsey er en klok mann”

  1. Flott innlegg Formuebygger’n! Dave Ramsey sier utrolig mye fornuftig om penger, selv om jeg ikke helt har sansen for at han «alltid» blander gud inn i finansene – men det er nå mitt syn da.

    Gratulerer med at du mottstod HjemmePC-fristelsen! Det virker også til å være en fornuftig beslutning å avstå fra tilbudet om aksjer så lenge bufferen er såpass lav. Fortsett å styre mot målene dine så kommer du nok også til å nå dem 🙂

  2. Det er merkelig hvor mye de skal blande inn gud der nede i statene. Det er vel greit, så lenge det er fornuften som prater og ikke religionen!

    Målene skal nås. Snart kommer det friske kroner inn på bufferkontoen, jeg må bare vente på at lønna blir utbetalt først … 😉

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.