Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Det er enkelt å låne over pipa

Låne over pipa?
Låne over pipa?

Det er nesten hysteri i media for tiden. Renten er lav og bankene sloss om å kunne tilby best rente til låntakere. For oss som allerede har boliglån kan det være lurt å sjekke om det er mulig å få lavere rente en annen plass. DinePenger skriver bland annet om DinBank som nå kan tilby en rente på 2,55%. Forutsatt at du opfyller visse kriterier. Jeg kan allerede nå si at jeg og fruen ikke opfyller disse.

Selv om vi kanskje ikke har den beste renten merker vi også for tiden den lave renten, det vi gjør i steden er å øke avdragene på boliglånet. På den måten vil boliglånet bli betalt ned raskere og renten vi betaler totalt sett går ned. Hvis man holder på dette hele tiden vil man spare en del rentekroner på det. Dette gir da mindre penger til forbruk.

Det jeg synes er litt fint med dette er når du legger til deg en vane, å betale ned ekstra på boliglånet så kan du faktisk om det blir skikkelig krise en måned. Droppe å betale det ekstra avdraget, bare betal det du må betale. Du slipper ringe banken å spørre om avdragsfri måned eller noe lignende.

Hvis man skal gjøre dette fast, hver måned er det også viktig å ikke ta i for mye. Det som skjer da er at man er supermotivert den ene måneden eller kanskje noen måneder til etterpå men til slutt merker at det blir mindre penger til overs å dropper alt helt. Derfor kan det være bedre å starte med en fast mindre sum, bare for å holde motivasjonen oppe. Jeg og min samboer har for eksempel satt et minste trekk på 2 000 kroner ekstra, hver måned. Dette har vi klart å gå over hver måned.

DinSide har også en artikel med overskrift «Verktøy for ny boligboble». (iallfall på hovedsiden).

Blir det ny boligboble?

Så lenge bankene kaster penger etter folk som kanskje ikke klarer å betjene en rente på 9 – 10% tror jeg at det kan bli en ny boble. Her mener jeg mye av ansvaret ligger på bankene. Det er de som åpner pengesekken og låner ut penger til de som skal kjøpe seg en plass å bo. Klarer ikke disse menneskene å betjene sin gjeld blir det ikke så bra…

Dette med å time boligkjøp vet jeg ikke om er så smart. Trenger du bolig, har du økonomi til det, får du lån. Ja da kjøper du en bolig nå. Det er noen som kan tjene litt på dette, men jeg tror de færreste faktisk klarer å time markedet bra.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.