Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Det er Ikke alltid enkelt å planlegge økonomi

Vi har så mye som skjer fremover at jeg har sikkert kunnet skrive 5 innlegg om alt, noe jeg ikke gidder å gjøre. Jeg og fruen hadde en prat i går om hvordan vi skal gjøre ting økonomisk fremover. Det er mye vi må ta stilling til, handle og betale. Hvor skal disse pengene komme fra?

Vi skal flytte i sommer, vi har kjøpt bolig og vi skal pusse opp badene. Disse pengene vil bli dekt av boliglånet vi skal ta opp. Boliglånet vil komme opp i 2.800.000,-

Vi får også to barn som skal ha diverse utstyr. Heldigvis får vi får mye i gaver. Vi har også en del basic utstyr fra barnet vi allerede har, som vi kan bruke. Som stellebord og slikt. Likevel må vi nok påberegne en del utgifter her.

Bilen trenger sin årlige service, men oppå dette trengs det også nye sommerdekk. Dette har vi anslått til å bli totalt ca 16.000,-

Jeg skal kjøpe en sykkel og starte med å sykle til og fra jobb. Jeg ønsker å komme i bedre form og få mer overskudd i hverdagen. Jeg trener ikke noe utover dette. Sykkelen vil koste ca 6.500,-. Bilen vil jeg ha parkert på jobben, da jeg har behov for den i arbeid.

Boligen vi flytter til vil vi eie en måned før vi flytter ut fra her vi bor nå. Slik at vi har tid til å la folk pusse opp badene. Dette gjør at vi må betale doble boligkostnader en måned.

Vi snakket mye frem og tilbake om hvordan vi skulle gjøre dette og kom egentlig frem til at vi må bli litt mer felles i denne perioden fremover. Vi får inn samlet nok likvider til å dekke alle disse utgiftene og mer enn det. Vi får tilbake på skatten og feriepenger. Det er viktig når vi får disse pengene at vi med en gang setter de over til en konto slik at vi ikke ser dem og blir fristet til å bruke de opp.

Vi har iallfall satt opp et eget budsjett for utgiftene vi har fremover, og det går ikke i minus.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


2 kommentarer om “Det er Ikke alltid enkelt å planlegge økonomi”

 1. Hei

  Må føst berømme deg for en utrolig bra og folkelig blogg/nettside. Ser hva du har i lån nå på din gamle leilighet og hva du får på det nye huset dit, og utrolig nok er det en ganske identisk livssituasjon du har i forhold til min. Bortsett fra at du får et barn mer. Jeg hadde 1,4 mill (pluss 4000 kr i husleie) på min gamle leilighet, kjøpte hus og har nå 2,8 mill(selveie).

  Vet ikke hva deres samla inntekt er( våres ligger på ca 800 000), men det jeg merket er at på huset kom det mye uforutsette utgifter (nye poster i budsjettet som jeg ikke hadde tenkt på, eller underestimert kostnadene). Sparing ble vanskeligere, frustrasjon over dette uforutsette ble etterhvert litt stor pga at bufferkontoen og fondene mine ikke vokste «tilfredsstillende». Til slutt måtte jeg gå i meg selv og innse at slik er det vel for nyetablerte, at hverdagen ikke alltid er like forutsigbar. At en må kunne unne seg noe, og slappe av uten å tenke på økonomi til enhver tid.

  Nå har jeg en jobb der jeg stiger i «gradene» og om to år får jeg et lønnshopp på ca 200 000 og nye 200 000 om 4 år, og min bedre halvdel stiger ca 50 000 det neste året, da vil det se lysere ut.

  Har selv prøvd blog og nettsted uten suksess, i tillegg har jeg hatt foretningsideer som jeg synes er gode, men ikke hatt økonomi til å sette ut i live. Du illustrerer med din blog noe som viser hvordan en får suksess. Gi aldri opp, stå på selv om det går tregt i begynnelsen og alle som vil og prøver hardt nok vil til slutt lykkes. På veien tilegner en seg kunnskap, og denne tar en med seg videre.

 2. Takk for et hyggelig svar. Morsomt at du synes bloggen er folkelig. Det gir meg helt klart en motivasjonsboost til å skrive videre.

  Vi har en samlet inntekt på ca 700 000 uten noen store tegn til markant økning fremover. Selv om vi må ut med omtrent det samme som vi betaler i dag, fordi vi ikke har husleie på den nye plassen. Vil det nok komme fler kostnader som kan være litt uforutsette. Noen har vi nok tenkt på, noen helt sikkert ikke. Vi vil også ha tilleggssikkerhet på boliglånet i form av kausjonister slik at vi får bankens laveste rente, heldigvis. Det skal ikke mange prosent til før at et rentehopp merkes på et lån av denne størrelsen. Noe vi har tatt høyde for, selvsagt. 😀

  Det med suksess, vet ikke helt hvordan man kan måle noe slikt? Jeg har ikke opprettet denne bloggen for å oppnå suksess. Jeg gjør det fordi jeg synes det er morsomt. Klart, jeg tjener noen kroner også. Men hvorfor ikke? Kanskje det er nok for å kalles suksess 🙂

  Du får ha en god helg, nå skal jeg ha en pils.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.