Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Det hjelper ikke, uansett.

Sitter her å hører på Don McLean – American Pie samtidig som jeg skriver dette blogginlegget. Saken er den at jeg ikke har betalt for å få høre på denne sangen. For meg var det mye enklere å gjøre et kjapt søk på valgfri torrent side, da fant jeg sangen innen 1 minutt. Dette var mye enklere enn å faktisk løfte på rumpen, gå ut til bilen. Kjøre til et kjøpesenter, finne parkering, gå til platesjappa og finne ut at nei, de har ikke den platen inne men den kommer om noen uker.

Hvis de vil få slutt på piratkopiering, må de tilby noe bedre som pirater tilbyr.

Er det så ini helvete vanskelig å forstå dette?


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


4 kommentarer om “Det hjelper ikke, uansett.”

 1. Det tok meg ti sekunder å finne Don McLean – American Pie på iTunes. CDON har same song inne i ti ulike utgåver. I begge tilfella får du den så billig som åtte kroner.

 2. Mitt eksempel var kanskje ikke det beste. iTunes er i dag en av de beste plassene online for å kjøpe musikk. Spesiellt nå da de har fjernet DRM og skrudd opp lydkvaliteten på filene et hakk. Skulle bare ønske at flere gjorde dette.

  Jeg husker en side for noen år siden som var fra russland. Der kunne du finne alt av musikk, i alle tenkbare filformat. Den nettsiden ble ganske populær og jeg kjøpte en hel del musikk derfra. Mest pga lossless formatet og at det var billig … selvsagt. Men den ble lagt ned til slutt.

  Jeg har faktisk kjøpt noen låter på iTunes som jeg liker. Men det er ikke så ekstremt mange.

  Plateselskaper eller andre som distribuerer musikk MÅ tilby noe bedre enn det pirater tilbyr. Det spiller ingen rolle om sangen koster 1 krone eller 8 kroner, kan du få den i bedre kvalitet ved å laste den ned tror jeg folk vil fortsette med det.

  Om det så er moralskt riktigt er en annen sak.

 3. Jeg liker I tunes. Stort sett. Men jeg liker ikke I tunes når de ikke har musikken som jeg vil ha.
  Da går jeg ut på nettet. På ønsket artists egen side. Der er det ofte en referanse eller fem til hvordan eller hvorhen finne musikken deres.

  Platesjappene tror jeg egentlig er på vei ut. Med tid og stunder blir det digitalnedlastning også der, tror jeg…og ganske gustent likt ubemannede bensinstasjoner….

 4. Er ganske enig med deg Brutus. Jeg har i grunn ikke noen større problemer med å betale for musikk jeg virkelig liker. Som både du og Olaf påpeker er det nærmeste man kommer i dag iTunes Store. Et plus er at de har økt bitraten på sangene og fjernet DRM beskyttelsen på det meste der.

  Problemet er bare det at mange plateselskap ønsker å bestemme for meg hva jeg skal høre på, hvordan jeg skal høre på det. Hvor jeg skal tillates å høre på det osv. Det er iallfall ikke rett vei å gå.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.