Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Det virker så enkelt å få kreditt

Selv om man har en ordnet og god økonomi kan man havne i luksusfellen. Det er rett som det er at vi får tilbud om kredittkort her i husholdningen uten at vi selv har gjort noe aktivt for å få det.

En gang var det Coop som sendte et brev til oss. De ville tilby oss et kredittkort med en grense på 10 000 kroner. Uten at vi måtte søke noe ekstra. Det var bare å krysse av på ja, skrive under på lappen og poste det i den ferdigfrankerte konvolutten. Enkelt å greit, 10 000 kroner ekstra å bruke hvis vi vil. Det skal sies at vi ikke gjorde noe med dette. Vi har kun Coop kortet for å få denne såkalte bonusen. Når jeg likevel prater om slike kort kan du ta en titt på et innlegg fra Pengemannen, som driver bloggen Veien til Rikdom. Han liker ikke disse kortene noe særlig.

Noen tid etter fikk vi noe lignende tilbud men det var fra vår egen bank i steden. Her sto det at vi nå kunne øke kredittgrensen på Mastercardet til 30 000 kroner. For å gjøre dette trengte vi bare å svare med å sende en kode på en SMS til et spesiellt nr. Så skulle kredittgrensen settes opp umiddelbart.

Jeg tror det holder med det kredittkort jeg har i Skandiabanken, der har jeg 30 000 kroner i kreditt og det holder så lenge jeg ikke skal på noen ekstreme dyre reiser gjennom jobben. I tillegg til dette har jeg også et Mastercard i Sparebank 1 på 10 000 kroner. Det vil si: 40 000 kroner, som jeg kan skaffe kjapt, uten at noen spør meg hva jeg skal bruke pengene til.

Det er kanskje ikke så merkelig at noen havner litt i økonomisk uføre?, jeg mener. Det er jo så enkelt å få kreditt! Vi trenger ikke å spørre en gang? De kommer til oss isteden. Er det noen andre her som opplever noe lignende, og blir dere fristet til å takke ja isåfall?

Bilde fra: http://www.oxygen-icons.org/

Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


10 kommentarer om “Det virker så enkelt å få kreditt”

 1. Ja, det er alt for enkelt å få kreditt. Nei, jeg liker heller ikke disse kortene.

  Jeg har ikke hatt kredittkort før i fjor, da fikk jeg en jobb der jeg reiser litt. Jeg fikk forholdsvis lav kreditt, og måtte be om økt grense etter tre jobbreiser samme måned.

  Ett år senere er det ikke jobbreisene som er den største belastningen på kortet. Jeg betaler ned kreditten hver måned, og har følgelig ingen renteutgifter på kortet, men syns det tar litt overhånd.

  Jeg kan jo forsvare det å ha kortet med at det gir meg en god drivstoffrabatt, men likevel.

  Det beste jeg har hørt om kredittkort hittil, hvis man i det hele tatt må ha et, er tipset om å legge det i fryseren. Legg det i vann i en boks eller en pose, så det er solid innfryst. Dersom du prøver å banke i stykker isen for å få ut kortet, vil det knekke. Hvis du virkelig trenger det du skal bruke kortet til, kan du vente til det har tint.

 2. Bortsett fra det ene kortet, som jeg aktivt bestilte, går alle tilbud om kreditt rett i peisen.

 3. Ok da gjør du det samme som oss.

  Tipset om å fryse inn kredittkortet ga meg et lite smil. Ser for meg frenetisk stående på kjøkkenet desperat med en hammer i hånd , vannsøl og isbiter liggende spredt over kjøkkenbenken. I et forsøk på å få ut kortet uten å lykkes noe særlig.

  Bra tips! Takk.

 4. Fordelen med kredittkort at den er omfattet av litt andre regler enn et vanlig debetkort. Jeg bruker alltid kredittkort hvis jeg bestiller noe over internett, hvis noe skulle skje ligger nemlig bevisbyrden hos kredittkortselskapet, ikke hos deg som er tilfelle hvis du bruker et debetkort.

  Dessuten liker jeg å spare en krone der jeg kan, så jeg bruker kredittkortet også på større innkjøp, da har jeg 40 dager gratis kreditt, gir meg ekstra renter på pengene mine før jeg må betale dem 😉

 5. Helt enig i det du skriver Formuebygging. Det er alt for lett å få kreditt for dem som absolutt ikke burde få det.

  PS! Takk for innlinken 🙂

 6. Hva tenker dere om Trumf Visa.

  Jeg har bestilt med en grense på 10 000. Men SKAL kun bruke det til mat(3% trumfbonus)og store ting.

  Kommentar mottas med glede!

 7. Richard Johanson,

  Jeg har ikke prøvd Trumf Visa selv men kan si dette generellt om kredittkort:

  Så lenge du betaler alt av utestående beløp ved forfall, og ikke kun minimumsatsen ser jeg ikke noe feil i å bruke kredittkortet.

  Da gjelder det å ha steinhard disiplin! Men det har du vel?

 8. Har aldri før testet kredittkort. Ble prakket det på meg av banken min da jeg tok opp boliglånet der, men har klippet det hver gang det kommer.

  Nå har jeg egentlig bare planer om å handle mat og større ting med dette kortet (som har en øvre grense på 10 000).

  Jeg gir tilbakemelding når jeg har brukt det en stund. Kan fortelle at jeg har en søster med samboer og 2 barn og deres bruk til nå, tilsier at de vil få bonus på 4000 i året.

  Hvorfor ikke prøve seg så lenge man har kontroll og disiplin til det.

  Richard.

 9. Kommer bare med en helt utrolig uinteressant informasjon om at kortet omsider har kommet!
  Skal begynne med å kjøpe 5 billetter til Mew. Deretter er det rake veien inn i en depressiv luksusfelle! Hø hø! Satte som nevnt en kredittgrense på 10 lakser så det skal mye til.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.