Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Du er overflødig

Tanken om hva jeg skal gjøre hvis jeg får sparken ble plutselig mye mer reell. Nå er jeg fortsatt i arbeid, men det er folk rundt meg i andre avdelinger som må ta hatten sin å gå. Mennesker jeg tidligere har jobbet med og som har jobbet lenger enn meg står snart uten arbeid.

Det som gjør tanken reell er at jeg har kunnet jobbe i den avdelingen, men det ble ikke noe av det, heldigvis.

Tidligere har jeg sagt att Dette blir min siste vanlige jobb. Ganske bastant påstand, men tror fortsatt at det er aktuelt selv om jeg skulle bli overflødig.

Blir jeg overflødig hadde jeg utført følgende strakstiltak:

 • Solgt bilen (besparelse på minst 3000kr/mnd)
 • Tatt ut barna fra SFO (4000kr/mnd)
 • Giret opp mine sideprosjekt.
 • Søkt andre jobber jeg virkelig vil ha. Jeg hadde vært selektiv her.

Midlene fra bilsalget hadde jeg satt på en superkrisekonto som ikke er lov å røre før det er fullstendig krise. At huset blir tvangssolgt eller noe sånt. Regner med det blir litt over 100 000kr fra et slikt salg.

Å selge bilen gir en stor besparelse økonomisk. Samme med oppsigelse av SFO. Da skal 67% av min ordinære lønn som NAV gir meg klare å holde oss gående mens jeg jobber enda mer med å sikre ekstra inntekt fra mine sideprosjekt. Blir jeg arbeidsledig får jeg plutselig mye mer tid for hånden og kan fokusere mer på disse prosjektene. Er det slik at jeg får tilslag på en jobb jeg har søkt takker jeg selvfølgelig ja. Så fremt mine andre prosjekt ikke forsørger oss godt nok.

Planen er der, håper bare det ikke blir riktig enda da det er en grei plass å være på der jeg jobber nå.

Hva meg deg, har du en plan for hva du gjør hvis du blir overflødig?


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


13 kommentarer om “Du er overflødig”

 1. Dagpengene fra NAV er vel omtrent på 62 % av tidligere lønn, så det kan være smart å ikke bruke mer enn det til vanlig. Selv bruker jeg mindre enn 50 % hver måned, så jeg ville ha klart å opprettholde en viss sparing selv om jeg mottok dagpenger en periode. Det er litt betryggende å vite det. 🙂

 2. Ja 62,4% ser det ut som. 67% var litt for mye.

  Helt enig i at det er betryggende å vite at hvis noe som dette skulle skje er det ikke fullstendig krise. Hvis vi hadde satt oss enda mer i gjeld. Eller latt være å betale ned så mye som vi har gjort på boliglånet skulle vi hatt et mye dårligere utgangspunkt.

  Jeg har hverken laget rom oppå garasjen, glassveranda, jaccuzzi, ny bil (selger den jo) eller nytt bad. 😉

 3. Ja dette blir stadig mer aktuelt for stadig flere. Alle kjenner nok noen som rammes og må se seg om etter noe annet.

  Det tema du tar opp rundt dette – hva man skal leve av og hvor mye – er interessant lesestoff. Vurderer dette selv en del, dvs hvor liten eller stor årsinntekt trenger jeg egentlig. Hva er tilstrekkelig. I år har jeg startet en nettside som har etablert seg på et nivå med over 100.000 unike lesere i måneden. Hvor store annonseinntekter kunne man potensielt ha oppnådd med 100.000 lesere pr måned? Jeg tror det kan være en del. Det er jo mange lokalaviser som har langt mindre lesere enn det, men som drives av en hel redaksjon med flere ansatte enn 1 person. Foreløpig har jeg ikke åpnet for annonsering utover adsense og litt affiliates, men hva om jeg tilrettelegger for annonseplass på en nettside med over 100.000 besøk i måneden, og stigende. Hvilken månedsinntekt kunne det ha generert for eksempel?

 4. Anette: Selvfølgelig det lureste økonomisk sett, men… den er så praktisk å ha og letter hverdagen. Derfor beholder vi den så lenge vi er i jobb. Selv om det kanskje ikke er så økonomisk fornuftig.

  Anders: Det er vanskelig å si hvor stor månedsinntekt du kunne hatt fra ditt nettsted. Det kommer helt an på nisje, om dine besøkende er klar for å betale for noe. Nettstedet jeg driver (utenfor formuebygging), har 250 besøkende på en god dag og der har jeg tjent alt fra 1300 til 3000kr i måneden. Det er affiliate salg.

  Isolert sett er ikke dette noe en kan leve av, men da har jeg ikke regnet med annonseinntekter fra formuebygging. Salg av foto og musikk, adsense. Det kommer i tillegg.

  Uansett har du gode besøkstall og burde kunne hente ut noe fra det.

 5. Mellom 1.300 til 3.000 kr i måneden for en side som har opp mot 250 besøkende, må jeg si er et veldig godt resultat. Når jeg undersøker ulike nettsider til lokalaviser og andre som har langt færre besøkende enn 100.000 per måned, er det interessant å ta en titt på annonseprisene de opererer med. Og det er ikke gratis for å si det sånn. Hvis man er litt generell så kan man vurdere om det ligger i intervallet 10.000-20.000 kr per måned, eller feks 20.000-30.000 kr for bannerannonser med de beste plasseringene. Mitt nettsted er innenfor en nisje med svært engasjerte lesere innenfor et voksende marked. Skulle tro det var interessant for diverse annonsører.

 6. Hei, du får ikke 67% av lønnen i dagpenger så sant du ikke tjener 6G eller mindre. Du får 66% av 6G. Jeg går på arbeidsavklaringspenger som har samme sats. Jeg tjente 820.000 kr i året.Har fått kreft og vært syk mer enn 12 mnd. Da får du ikke 66% av 820.000, men 6G. Det betyr at de man maks kan få fra NAV er ca 366.000 brutto. Altså, får jeg ca 2/5 av lønnen min.

 7. Anders: Spennende, i et slikt tilfelle kan jo du kanskje ta direkte kontakt med potensielle annonsører også.

  Marie: Jeg har ikke tjent over 6G, men takk for informasjonen. Kan være greit å vite for de som har noe høyere inntekt at det kan bli en betydelig reduksjon i inntekt.

 8. Dette er en veldig fin blogg jeg blir å følge fremover.
  Man kan faktisk forsikre seg mot en slik økonomisk katastrofe. Både ved arbeidsledighet ELLER om man blir sykemeldt.

  De aller fleste mister en stor del av inntekten sin når de blir arbeidsledig. Det meste man kan få i ytelser fra NAV ved arbeidsledighet eller sykemelding er 346.605 kroner per år. Dette betyr at de aller fleste vil ha vansker med å oppretholde tidligere levestandard dersom de blir arbeidsledig eller sykemeldt.

  Igjen, veldig fin blogg 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.