Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Du koster meg 25kr i måneden

Bak kulissene har jeg jobbet med å flytte dette nettstedet over til en annen leverandør. Jeg forventet at det skulle bli en del styr men alt har gått over forventing. Forhåpentligvis har du ikke merket noe til flytten. Jeg er veldig imponert over Hostgators måte å gjøre dette på. De flyttet hele formuebygging nettstedet med databaser og alt. Og det bare virket etterpå. Det var inkludert i prisen.

I forbindelse med flytten kjøpte og betalte jeg for en hostingpakke som strekker seg over tre år. Slår jeg ut beløpet på 36 måneder blir det ca 25kr i måneden. Det betyr at for at du skal lese dette må jeg betale 25 kroner. Du koster meg akkurat nå penger! Men så mye er det jo ikke 🙂

Flytt til Nordnet

Har også bestemt meg for å flytte fra Skandiabanken til Nordnet. Har tenkt å prøve meg på aksjer etterhvert og da er Nordnet en bedre platform å handle på. Jeg har også byttet fond, og inkludert rentefond i porteføljen. Tenkte som så at hvis jeg skal starte med askjer fremover kan jeg ha litt større sikkerhet på fondporteføljen. Forslaget er forøvrig generert av investeringsguiden til Nordnet, med litt småjusteringer fra min egen side.

Boliglån

Har oppdatert oversikten til høyre, boliglånet er der nå. Håper på å få samlet dette til et lån når vi får en ny takst på boligen. Akkurat nå har vi avdragsfrihet på 2,1 million – lånet og vi betaler på 700 000 kroner lånet.  Vi kommer til å betale mellom 2 – 3000 kroner ekstra på boliglånet.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


11 kommentarer om “Du koster meg 25kr i måneden”

 1. Hehe.. Og du koster meg noe sånt som 37 kr (+++ premier, annonsering) i mnd når du leser Aksjebloggen 😉 Jeg var nok litt kortsiktig når jeg valgte 1 år, men da var Aksjebloggen bare et lite prøveprosjekt. Men det går vel opp i opp med Adsense inntektene vil jeg tro.

  Har nok ikke merket noe til overgangen nei. Hostgator er veldig bra. Siden min gikk ned i går av uante grunner. 2 min med chatsupport så var den oppe å gå igjen 🙂

  Er nok ingen dum idé å ha rentefond så den totale risikoen ikke blir for stor når du setter i gang med aksjer.

 2. Så jeg er dyrere i drift?, ja ja det er vel ikke så rart, jeg er jo ganske dyr i drift innimellom…

  Det virker som at ditt prøveprosjekt ble vellykket iallfall, det er morsomt å se. 🙂

  Har et lite mål inni meg om å nå 10 000 kroner på fondkontoen ganske kjapt. Må bare passe på å ikke bite over for mye på en gang. Har gjort det alt for mange ganger før og da biter det tilbake.

 3. Hvorfor har du inkludert et rentefond i porteføljen? Normalt bør man vente med både rentefond og obligasjonsfond til man er gjeldsfri. Forventet avkastning er jo lavere i slike fond enn renten er på boliglån.

 4. Antatt avkastning på hele porteføljen er ca 7 – 7,5% på et år. Selvsagt kan jeg kutte ut sparingen og betale alt av tilgjengelige midler på boliglånet men det er ikke motiverende. Vi har såpass mye i boliglån akkurat nå at det vi betaler inn er ikke mulig å hente ut igjen på en god stund.

  Dessuten synes jeg det er morsomt å holde på med dette. Selv om det kanskje ikke blir helt 100% økonomisk korrekt. 🙂

 5. Ok 🙂 I realiteten låner du penger og investerer i noe med lavere forventet avkastning enn lånerenten, men man skal jo ikke være for økonomisk korrekt heller 😉

 6. Det mest riktige blir å sammenligne lånerenten med forventet avkastning for hvert enkelt fond i porteføljen, og ikke med den totale porteføljen sett under ett.

  For personer med boliglån, er den beste måten å «spare» i rentemarkedet på å nedbetale lån. Låner man 100 kroner til 6 % rente og oppnår 5 % avkastning i et rentefond, har man jo netto tapt 1 krone i rentemarkedet. Syns man det er litt kjedelig å betale ned boliglånet, bør man heller spare i noe som gir høyere forventet avkastning enn lånerenten, for eksempel aksjefond.

  I enkelte tilfeller kan man likevel oppnå en positiv avkastning ved å lånefinansiere kjøp av andeler i rentefond. Har man for eksempel boliglån med lav rente i en norsk bank, og investerer i et internasjonalt rentefond som er dyktig til å utnytte høye renter der de måtte være, kan man oppnå positiv avkastning. Men dette er sparing med nokså høy risiko, så da er muligens aksjemarkedet et vel så bra alternativ 🙂

 7. Jeg forstår tankegangen din, og du har helt rett, egentlig.

  Klart, vi kunne ha betalt 5 000 kroner ekstra i måneden på boliglånet, men jeg vil da ha litt penger i bakhånd også. (bortsett fra bufferkontoen).

  Dessuten synes jeg det er morsomt å holde på litt. Det KAN jo hende at det blir 10% avkastning? Ingen som vet noe helt sikkert 🙂

 8. At ingenting er sikkert har du helt rett i. Det er jo ikke uvanlig at det er forskjell på forventet og faktisk avkastning, ihvertfall på kort sikt. Slett ikke alltid at markedene fungerer slik de skal etter boka 😉

 9. Denne bloggen liker jeg godt, viser at det ikke er bare mote, interiør og kjendisblogger rundtom…

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.