Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Ekstra Inntekt Rapport: Juli 2009

ekstra-inntekt-juli-2009
Ekstra Inntekt Juli 2009.

Jeg drifter to nettsted, det du leser akkurat nå og et annet. Min ekstra inntekt kommer fra det andre nettstedet. Jeg har ikke kommet så langt at jeg har fysiske elektroniske penger på konto enda. Det vil nok ta sin tid, kanskje 6 måneder eller et år før jeg får noen som helst utbetaling. Forutsatt at mengden av de som besøker nettstedet holder seg stabil. Det er ikke noen garantier her.

Nå har ikke jeg så ekstremt mye besøk på det andre nettstedet enda derfor er også inntekten lav. Jeg prøver hele tiden å fokusere på godt innhold og stresser ikke noe særlig. Nettstedet er akkurat over 1 år gammelt og det er først nå det begynner å skje noe.

Den ekstra inntekten kommer fra annonser, i hovedsak Google Adsense og henvisninger til produkter på Amazon.com. Jeg ser at inntekten øker fra Juni måned. Selv om Juli er en typisk feriemåned har inntekten økt.

Inntekt fra Google Adsense i Juni: 12,82 kr
Inntekt fra Google Adsense i Juli: 36,70 kr
Inntekt fra Google Adsense Totalt: 138,75 kr

Selv om beløpene er små, kan man se en økning fra juni til juli, noe som alltid er hyggelig. Google Adsense kontoen må komme opp til 600 kroner før jeg får utbetaling. Når det skjer vet jeg ikke, men med denne takten kan det ta litt tid.

Amazon.com har virkelig tatt seg opp i Juli, fra å nesten gi opp denne annonsemåten har det faktisk skjedd noe. Totalt på den kontoen har jeg nå $16.36, som i dag tilsvarer ca 100 kr. Amazon.com har en minimumgrense på $100 inntjent før man får tilsendt en sjekk.

Total ekstra inntekt er altså 238,75 kroner, selv om pengene ikke finnes på min konto enda. Det er ikke noen ekstreme summer å snakke om. Men jeg har da akkurat startet … 🙂

Dette viser meg at et nettsted, helt klart kan gi noen ekstra kroner i kassa. Det er kanskje ikke en måte å bli ufattelig rik på, selv om mange får det til. Planen min fremover er at jeg skal fortsette å jobbe på det nettstedet å levere godt innhold til brukerne og se hvor det til slutt ender. Hvis det i det hele tatt tar slutt noen gang.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


8 kommentarer om “Ekstra Inntekt Rapport: Juli 2009”

 1. En god Idé kan jo være å reklamere litt for det andre nettstedet ditt fremfor å bare skrive «Det andre nettstedet». Jeg aner ikke hva det andre nettstedet ditt er, og jeg har prøvd å finne ut av det. Har letet en del gjennom bloggen din av ren nyskjerrighet, men har fortsatt til gode å finne ut hva det andre nettstedet ditt er.

 2. Ups! jeg skulle nok tatt med det i rapporten. Kanskje jeg skal ha det med fast, at jeg sannsynligvis aldri kommer til å linke til det nettstedet. Gjør jeg det er jeg ikke anonym lenger 🙂

 3. Men du kan jo gjerne beskrive hvilke type internettside det er snakk om? Hva er funksjonen? Hva handler den om? Blir jo nyskjerrig;)

 4. Ser ut som om vi ligger på omtrent samme nivå på inntekt fra adsens. Det tar tid å bygge opp en inntekt på den måten, men jeg tror aldri at mine adsens-inntekter vil bli noe annet enn lommepenger.

 5. Det er sant det, adsense inntekten er ikke så ekstremt stor. I skrivende stund er den 140 kroner. Jeg får kanskje 1 – 2 klikk per dag, på ca 100 unike besøkende. Men det øker fra måned til måned.

  Det som må gjøres er å skape mer kvalitativt innhold som lesere OG søkemotorer setter pris på. Så lenge jeg skaper innhold og trafikk vil også inntekten øke. Det er trafikken som er mest vanskelig å få synes jeg. Spesiellt fra google. Her må man finne søkeord som ikke har så stor konkurranse og som kan være lett å «vinne».

  Det som er litt ironisk er at denne bloggen, som jeg i grunn ikke har tenkt å tjene noen penger på. Har fler besøk enn den andre siden jeg snakker om.

 6. Lov å spørja korleis du plasserer annonsene på sida? Kor mange annonser har du, kvar har du dei, kva slags annonseformat bruker du, osb.?

  1-2 klikk pr 100 unike besøk er ikkje så verst. Det er ein fem gonger så stor klikkfrekvens som mine sider har. Interessert i å dele løyndomane dine? 🙂

  Forresten, korleis har du klart å få opp norske kroner på Adsense? Finner ingen innstillingar for det. Eg får utbetalingar i norske kroner, men på rapportskjermen står det berre USD.

 7. Hei Olaf,

  Jeg har i grunn ikke noen spesiell oppskrift, man må rett å slett eksperimentere litt. Men noen tips som virker for meg når det gjelder adsense kan du få. Selv om det ikke er noen garantier på at dette virker akkurat for deg, dette vil variere stort fra nettsted til nettsted.

  1. Plasser annonsene «over the fold». Det vil si, legg annonsene ut slik at de vises klart å tydelig. Ikke gjem de langt ned på siden slik at brukeren må scrolle for å se de. Putt de rett i fleisen på mennesker. Nesten så at du skjemmes, gjør du det, da har du plassert annonsen rett.

  2. Fjern eventuell kant på annonsen, lag kanten i samme farge som bakgrunnen på ditt nettsted.

  3. Farge på titel bruker jeg å ha standard link-blå. Eller ekstremt mørkeblå, nesten svart. Her har jeg ikke helt fått frem hva som er best å bruke enda.

  4. Bakgrunnsfargen, ha den samme fargen som du har på ditt nettsted.

  5. Tekstfarge, her har jeg svart.

  6. Nettadresse, denne teksten har jeg lysegrå.

  Jeg har pratet med noen ang dette oppsettet og de fleste er enig i at dette er et bra oppsett. Ellers kan man eksperimentere med plasseringen av annonsene også.

  Det at jeg får 1 – 2 klikk per 100 besøkende varierer en hel del også. I Juli måned var dette tilfelle men nå i August er det ikke slik. I August har jeg kanskje 1 klikk per 120 besøk eller noe sånt. Det vil alltid variere litt tror jeg.

  Det med å få frem Norske kroner husker jeg jammen ikke helt hvordan jeg fikk til. Jeg tror det kom frem en gang da jeg logget in på adsense kontoen. En forespørsel om jeg ville endre valutaen til Norsk. Men hvor man finner det etterpå vet jeg sannelig ikke.

  Håper mitt svar er til litt hjelp iallfall, ha en fin dag 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.