Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Et forsøk på å normalisere forholdene noe

Ferien er over, jobben har startet og skolen er rett rundt hjørnet. Skulle gjerne hatt mer fri, eller mer tid til å holde på med andre prosjekt, men når hverdagen kaller må det bare bli sånn. Jeg skal være takknemlig for den jobben jeg har, og mulighetene som dukker opp i forbindelse med den. Dersom plutselig 2 års levekostnader skulle dukke opp kanskje jeg hadde sluttet i jobben og kjørt på med nettprosjektene.

Nuvel, det er ingen hast.

Vi er som regel veldig fornuftige med økonomien, men i år har vi hatt en del utgifter. Jeg vet ikke helt hva som skjer, vi har et slags regnskaps-budsjett og god kontroll. Likevel virker det som at det går mer penger ut enn normalt.

Det kan kanskje forklares noe. For min egen del er det blitt brukt noe penger på musikk relatert utstyr. Alle innkjøp blir nøye vurdert opp i mot hva det gir meg tilbake i kreativt uttrykk. Innkjøpene må erstatte noe som helt tydelig mangler i produksjonene og ikke bare fordi det er «kjekt å ha». Jeg ville for eksempel ha mye mer massiv «low-end» i mine låter og derfor kjøpte jeg en Moog Subsequent 37 CV for noen måneder siden. Det er ikke før nå jeg faktisk har begynt å forstå meg på den.

Å forstå seg på noe er også en viktig innkjøpsregel. Før det handles noe musikk relatert utstyr skal jeg ha lært meg det som allerede eksisterer i hus. Før noe annet blir kjøpt inn.

Kryptovaluta har også vært et (kanskje litt for) stort fokus her i 2018. Jeg har hatt flaks og tjent litt på det (hvis jeg selger), men lar det jeg har være foreløpig så får utviklingen gå den veien det går.

Den litt mer sparsommelige tankegangen må lenger fram i hjernen igjen. Jeg trenger ikke den nyeste iPhone (kommer nye nå i høst), bilen reparerer jeg selv. Stuen skulle gjerne hatt et nytt golv, men det kan vente.

Sparerate må opp og det må puttes penger inn i fondbingen igjen.

Før jeg avslutter innlegget sjekket jeg hvor lang nedbetalingstid det var igjen på boliglånet og det viser seg å være på 12,5 år. Vi har kunnet redusere dette enda mer da vi har frigjort penger fra unger som har sluttet på SFO (4000kr i måneden), men disse setter vi til en buffer isteden og vi har økt matbudsjettet med 1 000 kr i måneden. Vi har virkelig forsøkt med et lavere matbudsjett over et år, men det går bare ikke. Matprisene har økt, og skal du ha sunn og god mat koster det penger.

Det ser ikke så mørkt ut, tross alt.

PS, følg meg på Twitter snart over 1000 følgere! Kanskje du blir nr 1000? Slik er du sikret at du ikke går glipp av mine snåle utsagn innimellom.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.