Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Feriepenger på konto i noen timer

Da dumpet det inn feriepenger på kontoen og like etterpå vandret mange av disse ut til andre litt mer bortgjemte kontoer i andre banker.

Å ha en plan for feriepengene kan være lurt, det er mange artikler i media disse dagene om lure ting å bruke noe av disse pengene på. Som å betale ned gjeld (gjerne kredittkort / forbrukslån hvis du har). Kanskje starte fondsparing osv. Går ikke inn i detaljer her da du sikkert har lest nok om det fra før.

Et mål med 2012 er nøkternhet og det er noe jeg må tenke på nesten hver dag for at det skal være mulig å oppnå dette. Forrige måned måtte jeg kjøpe en del nye klær. Det skjer nemlig ikke så ofte for meg. En gang hvert halvår / år er nok realistisk. Det er mye morsommere å surfe rundt på komplett / dustinhome og finne noen datadeler istedenfor å kjøpe klær.

Når jeg vel kjøper klær er det viktig at det er noe som blir brukt og ikke bare blir liggende i skapet. Det tar tid å finne noe jeg liker og det er i noen tilfeller dyrt. Som Ecco sko for eksempel. Jeg slo til på et par sko for to år siden. De kjentes veldig bra ut og kostet rimelig mye syntes jeg. 1 000 kroner for et par sko? Nuvel, de ble kjøpt og har klart seg i to år før de ble hullete og det begynte å lekke vann. Dette er helt klart en av de beste skoene jeg har hatt og denne gangen ble det akkurat samme type sko til den samme prisen. Jeg gikk inn i butikken med de slitte skoene, ropte på en ansatt og spurte: har du disse? Hun sprang ned i en kjeller og kom opp med de samme type sko. Jeg tok av de slitte skoene, spurte om de kunne kaste dem og tok på meg de nye. Hele prosessen tok vel 2 – 3 min tenker jeg. De så litt rart på meg når jeg gikk ut..

Deretter var det behov for noen nye bukser, også noe jeg sliter med. Prøvde en del i forskjellige prisklasser og fant endelig noe som satt skikkelig bra! Til 1 100 kroner. Jepp jeg, datanerd kjøpte en bukse til over tusen kroner. Det får meg til å tenke på eksempler i boken «the millionarie next door» og kjøpevaner til millionærene der. Heldigvis kjøper ikke jeg bukser så ofte for skulle jeg gjort det blir det ikke mange millioner til overs her..

Noen t-shirts og annet småplukk, sokker blir det også.

Om min tankegang er riktig kan ikke jeg svare på men, når jeg vel kjøper klær (noe som ikke  skjer ofte) bruker jeg heller litt ekstra penger på noe som tilsynelatende er av bra kvalitet og holdbarhet. Erfaringsmessig har dette funket ganske bra for meg iallfall.

Økonomisk Status Juni 2012

Vi skal ha ferie noen uker, det blir innenfor EØS iallfall så ikke de store sprell .. En del kjøring og litt overnatting. Det går med penger til det så feriepengene får nok ben å stå på. Fikk litt mindre feriepenger enn beregnet denne måneden også.

Billånet går ned i et stadig tempo, det er nå nede i – 131 291 kroner. Det må være ferdig nedbetalt om et år, noe jeg vet vi klarer.

Fondsparing går også sin gang med tusen kroner denne måneden som vil resultere i en anskaffelsesverdi på 11 000 kroner.

Vi får tilbake penger på skatten som skal bli en krisebuffer. Vi får samlet tilbake ca 16 000 kroner så vi må ut med 2 000 kroner hver fra feriepengene slik at krisebuffer havner på 20 000 kroner.

Ferie snart altså, en tid der det går en del penger. Her skal målet være å tenke over hva pengene blir brukt på men, jeg kommer ikke til å være kjip. Ellers er det fortsatt fokus på et nøkernt forbruk selv om jeg klarer å skeie ut noen ganger enda.

Det blir noe lavere aktivitet fremover men, er alltid tilgjengelig på mail og svarer på kommentarer hvis det trengs. 🙂


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


En kommentar om “Feriepenger på konto i noen timer”

 1. Klær er vanskelig å finne, og det er dyrt!
  Bare en t-skjorte/pique kan koste mellom 599-799. Vanvittig!
  Man kan selvsagt kjøpe noe til 99/199, MEN det er lite utvalg – OG de holder sjelden lenge.
  Om sommeren er det OK å ha t-skjorte som man kan gå med på jobben, og da blir det fort over 500 kroner.
  Ny bukse koster lett 1.000 kroner, det samme med skjorte.

  Når salgene kommer oppdager man hvor grådige butikkeierne er….

  Mandag skal skattepengene komme på konto. De går heldigvis ikke til klær, men til nedbetaling av gjeld.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.