Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Fondsmålet kan kanskje ikke nås

fondmalet-kan-ikke-nasHar «knust» litt tall for tiden og hvis jeg skal prioritere slik jeg ønsker er det mulig at fondsmålet ikke blir mulig å nå dette året. Men det målet jeg garantert når er å nedbetale forbrukslånet helt og holdent. Det gjør at det kanskje ikke er så farlig likevel. Det viktigste er uansett å få unna gjeld…

Når vi er inne på temaet gjeld, som jeg skrev for noen innlegg siden ble vår bilservice ganske dyr. Det ble totalt 23 000 kroner i utgifter som vi har lånt av oss selv. På en måte er det også en gjeld som skal nedbetales til oss selv. Selv om det å være skyldig seg selv penger egentlig er ganske greit er det viktig å være disiplinert her også.

Jeg tenker mye på hvilke fonder jeg skal ha i min portefølje fremover også. Rentefond gidder jeg ikke holde på med da kan jeg like godt spare på bankkonto. Skal jeg investere i fond skal jeg ha mulighet for høy avkastning, og med det kommer selvfølgelig høyere risiko.

Ett fond som skal være i min fremtidlige spareavtale er Carnegie Worldwide. Neste fond jeg tenker mye på er Skagen Kon-Tiki. Jeg tror den kan være lur.

Da gjenstår det to fonder til, noen som har forslag?


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


7 kommentarer om “Fondsmålet kan kanskje ikke nås”

 1. Her er mine porteføljer. Jeg har fast spareavtale på den første. Har dessverre ikke satt inn penger i IPS i år. Skulle ønske jeg kunne ha satt inn penger der i vinter. Morningstar er et fint sted å finne mer informasjon om fond. Husk også at både Skandiabanken og Nordnet har fjernet kjøpsavgiften for fond (en prosent her og en prosent der….).

  (andel av porteføljen – fond – avkastning siden sparestart)
  Privat fondsparing (pensjon):
  20% Skagen Global (12,1%)
  10% Holberg Norden (16,3%)
  10% Holberg Norge (13,6%)
  10% Odin Maritim (-10,9%)
  10% Odin Offshore (3,2%)
  10% East Capital Östeuropa (12,2%)
  10% Black Rock World Gold (12,1%)
  10% Gambak (2,5%)
  10% Fortis L Fund Equity Brazil (6,3%)

  IPS:
  20% Gambak (30,5%)
  10% Fidelity – China Focus A (23,7%)
  10% Fidelity – Latin America A (36,9%)
  15% Holberg Norden (30,9%)
  15% Holberg Norge(28,4%)
  15% Skagen Global (14,5%)
  15% Skagen Kon-Tiki (39,5%)

 2. Du har litt i Skagen Global ja, hadde den fonden selv før jeg solgte meg ut og betalte ned ganske mye på forbrukslånet. Jeg har egentlig litt lyst å kjøpe den fonden på nytt men er ikke helt sikker på om det lønner seg da jeg kommer til å ha Carnegie Worldwide også. Eller tenker jeg feil nå?

  For å si det sånn, du har ikke eggene dine i kun en kurv… 🙂

 3. Selv om begge fondene er globale, har de nok en del forskjellige aksjer i porteføljene sine. Dette kan spre risikoen litt, noe jeg synes er positivt.

  Skagen Global:
  http://morningstar.no/funds/overview.asp?cid=CLNO993053

  Carnegie Worldwide:
  http://morningstar.no/funds/overview.asp?cid=CLNO992838

  Nå vil jeg ikke anbefale noe fond spesielt, men jeg ville kanskje vurdert å sette det faste beløpet i to forskjellige fond istedenfor å satse på et enkelt fond?
  Du kan finne mye spennende informasjon på http://morningstar.no/quickrank/default.aspx (jeg anbefaler å sjekke fanen «rating og risiko»).

  Jeg har prøvd å spre sparepengene mine litt, men jeg kunne nok ha valgt enda flere kurver. Altså hatt en enda bedre spredning på regioner og sektorer. Men det blir litt mer komplisert synes jeg, og siden jeg fortsatt har lenge igjen til pensjonstilværelsen er jeg ikke spesielt engstelig.

  Ha en strålende helg! 🙂

 4. 10 år etter og jeg leser ikke historien før nå… Jeg ser du fortsatt driver å publiserer innhold, hvordan synes du det har gått med investeringene etter 10 år? Noe kunnskap du ønsker å dele?

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.