Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Fondspareavtale er opprettet! (igjen)

Det er lenge siden jeg jevnlig sparte penger i fond. Jeg hadde nettop startet med en spareavtale når jeg først laget dette nettstedet på google blogspot. Nå skal jeg inn igjen og det er for langsiktig sparing. Det vil si en tidshorisont på over 5 år.

Jeg starter forsiktig med 1 500 kroner i måneden og vil jeg kjøpe mer fond gjør jeg det manuelt isteden. Det er greit å bli oppgira og motivert til dette men tanken er at man skal klare dette jevnlig i måneder / år fremover. Biter man over for mye i starten kan det hende det biter deg tilbake. Da synes jeg heller det er bedre å gjøre ekstra innbetalinger om jeg føler for det. Også kan man i etterkant oppjustere månedsbeløpet hvis man har rom for det i økonomien.

Nå har jeg tenkt lenge på hvilke fond jeg skal investere i og har funnet ut at uansett hvem jeg spør vil jeg få ulike svar. Jeg må til slutt ta en avgjørelse selv og fordelingen denne gangen blir følgende:

40% Skagen Global

40% KLP Aksje Norge Indeks II

20% Holberg Norden

Det blir spennende å følge med på utviklingen fremover!


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


3 kommentarer om “Fondspareavtale er opprettet! (igjen)”

  1. Høres bra ut dette her:) Siden du har satt deg en målsetning om å ha 50K i fond i løpet av 2010, da regner jeg med du har tenkt å kjøpe en god del utenfor fondsspareavtalen? Ellers hadde det vært kjekt å se oppdateringer (iblant) på hvordan det går med fondsparingen. Ans. verdi vs. markedsverdi. Spennende å se hvordan fondene gjør det både helhetlig og sammen som en fondsportefølje.

    Lykke til med fondsparingen! 🙂

  2. Aksjebloggeren,

    Ønkser gjerne å holde fondstatusen mer oppdatert her men vil finne noen måte og automatisere alt på. Det må da gå, på noen måte. Noen som er god på å kode her? Det er litt over mitt nivå.

    Målet på 50 000 kroner vil bli vanskelig å nå. Men det kan gå! Vi får se 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.