Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Fondsparing, Oppussing, Feriepenger Osv…

Da feriepengene kommer føler man seg ofte rik, slik blir det kanskje ikke nå. Denne gangen brukes de ikke på noe ferietur. Det blir heller hvitevarer, maling, avdrag på to boliglån en måned og så videre. Da går pengene ut fra konto ganske kjapt.

Heldigvis har vi betalt alt for mye skatt i 2009, vi får tilbake over 20 000 kroner og dette er penger som går direkte til buffer. Vi vet altså ikke 100% hvor mye penger vi kommer til å bruke på oppussing (unntatt badene) men jeg tror vi er dekt opp ganske bra! Når vi er ferdig med det meste av oppussingen tenkte vi få en ny takst på boligen vi har kjøpt. Får vi litt høyere takst stiller vi enda bedre i forhold til banken. Og de som kausjonerer for oss trenger ikke å kausjonere for et så høyt beløp.

Jeg tviler på at jeg klarer å nå fondmålet på 50 000 kroner, men spare i fond gjør jeg likevel. Denne måned har jeg kostet på 1 000 kroner slik at anskaffelsesverdi er på 2 000 kroner. Dags-verdien er også ca 2 000 kroner. Det er en turbulent økonomi for tiden og alle som har fond vil nok se at det til tider kan svinge kraftig. Jeg bryr meg egentlig ikke så hardt om det.

Det ser også ut som at mesteparten av dere liker byttet av det visuelle uttrykket på nettstedet. Akkurat nå er det 13 av 19 personer som synes det ser greit ut. Til syvende og sist er det innholdet som er viktig og ikke utseende, men jeg syntes at det forrige temaet ble så mørkt.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


3 kommentarer om “Fondsparing, Oppussing, Feriepenger Osv…”

 1. Å spare i fond bør man gjøre med sikte på langsiktig gevinst. Om det svinger mye nå, trenger ikke det bety at du om fem år har tjent lite. Her gjelder det å ha nervene på riktig plass, og lene seg tilbake 🙂

  Du har en fin blogg forøvrig synes jeg. 🙂

 2. Lengste jeg har klart å spare regelmessig i fond er ca et år. Jeg gikk med tap når jeg solgte andelene. Pengene ble brukt til å kvitte meg med et forbrukslån jeg hadde, det gikk iallfall til en god sak!

  Denne gang satser jeg på å ikke selge de like fort…

 3. Noe som er veldig inspirerende, som jeg har gjort, er å ta på meg frilansoppdrag. Så mange som mulig.

  For å være totalt nerdete, så følger jeg handlingsregelen til Norge når det gjelder bruk av disse pengene. Kun fire prosent går til forbruk, for jeg vil ikke venne meg til et høyere personlig forbruk og gjøre meg avhengig av ekstraarbeid.

  Resten av pengene går inn i buffer- og fondssparing. Dermed vokser de likvide midlene latterlig fort.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.