Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Gadgets er ikke like morsomt som cash på bok

Dette vil jeg presentere som en påstand. Det er ikke sikkert at alle er enig med meg men det får være greit. Hvis ikke jeg tror på dette selv er det ikke noen vits i å fortsette. Da kan jeg like godt legge ned dette nettstedet, ta fram kredittkortet å shoppe meg ihjel.

Nuvel, jeg satt å tenkte på hvordan jeg kan få minsket mitt behov og interesse for alle typer dyre gadgets. Om det så er en datamaskin, kamera, lydanlegg eller noe annet. Hvordan kan jeg få mitt interesse for dette ned?

Svaret er ganske enkelt fant jeg ut, og det er følgende: det er mye mer morsomt å se at du har penger på konto enn å ha den nyeste dingsen. Det er også en veldig god følelse å vite at du kan kjøpe akkurat den dingsen hvis du vil, men du trenger det ikke!

Når jeg tenker videre på dette temaet bunner det i grunn i en ting, hva vi prioriterer. Istedenfor en iPhone kunne jeg hatt 5000 kroner ekstra til overs. Ingen hjemmekino har kunnet gjøre meg godt over 20 000 kroner rikere. For å ikke snakke om flatskjermen som kostet 14 000 kroner i sin tid…

Eller alle datamaskiner jeg har kjøpt og solgt de siste årene. Her tør jeg ikke tenke beløp en gang.

Det er veldig mye penger som kunne ha blitt brukt til noe helt annet, eller prioritert annerledes.

Nå påstår jeg ikke at alle skal gå ut å kjøpe gårdagens teknologi. Det er opp til hver enkelt hva man mener er viktig. For min del skal jeg prøve å tenkte dette neste gang jeg vil ha en ny dings: trenger jeg denne mer enn (sett inn noe som er viktig for deg: bolig, barn, ferie, etc…)?

Penger på konto er bedre enn iPhone, selv om dette innlegget ble skrevet fra senga på akkurat en slik dings…

Kjekt med iPhone, ikke sant?!


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


3 kommentarer om “Gadgets er ikke like morsomt som cash på bok”

 1. Hehe, jeg kjenner meg igjen!
  Nå har ikke jeg i phone, men gikk villig hen og kjøpte det som var tøffest for to tre år siden, en Nokia n95 8 gb! Jeg betalte 6500 for den. Hva kunne de pengene gått til istedetfor?

  Jeg snuser jevnlig på nye ting, jeg har lyst på nytt kamera, egen pc, PS 3 til å ha i kjellerstuen, vi har allerede Wii oppe i hovedstuen, ny flatskjerm, osv osv. Jeg kunne glatt kjøpt alt kontant i morgen!

  Men det er som du sier. MÅ jeg ha det? Klarer jeg meg fint uten? 🙂

  Forøvrig…. jeg styrer unna Iphone. Er mer sugen på en SE P900 og noe modell eller Nokias N97 🙂

 2. Ja Brutus du klarer deg fint uten. Nå virker det som at du har et passelig stort hus også. Kanskje det gir en bedre følelse å betale ned ekstra på boliglånet du kanskje har. Enn at du skal ha en PS3 i kjellerstuen.

  Men så er det ganske kjekt å ha en PS3 i kjellerstuen også … det er faktisk en veldig god blu-ray spiller. Det er mye for pengene i en boks!

  Se, det er ikke vanskelig å komme med argument for hvorfor vi skal ha disse dingsene!

 3. Man trenger faktisk ikke å kjøpe det nyeste hele tiden. Derimot er det skummelt å aldri kjøpe det nyeste. Man trenger ikke gå lenger enn til foreldrene mine før man ser hva som skjer om man ikke følger med utviklingen… de trenger hjelp til ALT. De betaler regningene via brevgiro, de har ikke engang en datamaskin.

  Og.. det å bli så bakutseilt at man ikke klarer seg selv.. det er ikke verdt det å ha penger på bok. 🙂 Og penger på bok er heller ikke verdt noe som helst før man bruker dem på noe. Penger på bok er bare tall på en dataskjerm, og et par ganger i året på papir. Det gir meg glede. Derimot gir de meg gleder den dagen jeg bruker dem til noen jeg trenger.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.