Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Det går fan i meg ikke fort nok!

Når jeg ser tilbake på de valg jeg har tatt de siste årene har ikke alle av disse vært så veldig økonomisk fornuftig. Jeg har ikke skrevet om alt på bloggen her heller, men det hender at jeg har kjøpt en del dyre ting som strengt tatt ikke har vært nødvendig å ha. Har kjøpt og solgt diverse objektiv til kamera, kjøpt og solgt PC komponenter stort sett med tap.

Jeg har forsvart disse innkjøpene med at det tjenes penger på hobbyene det blir brukt på og det er kanskje ok. Men SÅ mye tjener jeg ikke på det. Strengt tatt har jeg for tiden mye høyere inntekt fra annonser på mine nettsted enn musikksalg og fotolisenser.

Å sitte å dvele over ting som er gjort har ikke noe for seg, men det kan være en påminnelse om hva du holder på med og en indikasjon på hvor du er på vei.

Dessverre ser jeg at innkjøpstrenden ikke har endret seg nevneverdig siden jeg startet dette nettstedet, og det er over fem år siden.

Egentlig det eneste jeg kan skryte på meg (oss) er at vi har betalt ned billån for noen år siden. Vi betaler ned ganske hardt på boliglånet (13år og 11 måneder igjen). Og at jeg investerer mitt overskudd i fond noe jeg skal fortsette med og gjerne øke så mye som mulig.

Utsikten for vår økonomi ligger MYE bedre an sammenlignet med mange andre Nordmenn selv om jeg har 415k inn i året, men jeg sammenligner meg ikke med den jevne nordmann. Derfor synes jeg at det fortsatt er mye forbedringspotensiale på mange punkt.

Å ha et mål er noe alle burde ha. Mitt mål er å bli så selvstendig som mulig. Det betyr ikke nødvendigvis at det må være økonomisk uavhengighet. Det å kunne styre og bestemme dagen min selv er innafor. For å få det til har jeg nødt til å ha inntekt jeg kan leve av eller skape min egen arbeidsplass hvor det er mine avgjørelser som styrer dagen.

Det ultimate målet er selvfølgelig økonomisk uavhengighet, men det ligger foreløpig så langt frem at jeg har nødt til å finne et delmål først.

For å få det til har jeg nødt til å gjøre følgende:

 • Øke sparerate
 • Øke inntekt
 • Skape egen arbeidsplass

For å øke sparerate har jeg nødt til å tenke nøye over hvor hver enkelt krone går. Egentlig hver gang jeg gjør en økonomisk transaksjon. Som i dag når gjengen på jobb ville dra ut på en butikk å handle lunsj istedenfor å gå i kantina av uvisse grunner. Kjøpe en baguette på bunnpris koster ca 110 kr med drikke. Maten på jobb kostet meg 23 kroner med arbeidsgiverens sponsing. Småpenger kanskje man tenker, men når vi allerede har sørget for å spare de store pengene først er det de mindre som gjenstår.

Når det gjelder IT situasjonen i huset: Uten å gå inn på alt for mye detaljer så er den mer enn godt nok dekt opp. Heretter må innkjøp innenfor datakategorien gjøres hvis det er et absolutt behov for det. Ekstremt vanskelig for undertegnede som er en datanerd, men det skal da være mulig å skjerpe seg.

Å øke inntekt vil skje naturlig hvis jeg fortsetter som før. Det er samtidig essensielt å styre disse inntektene til mine investeringer og ikke bruke de på unødvendige ting. Å skifte jobb kan være et alternativ, men jeg vil helst forsøke å få mine andre prosjekt opp å gå først.

Å logge inn på diverse nettsted og se tall som dette er motiverende:

screen-shot-2016-10-14-at-16-39-08

screen-shot-2016-10-14-at-16-39-37

screen-shot-2016-10-14-at-16-40-18

Det viser at det jeg holder på med ikke er helt bortkastet og med tid og stunder kan «ta av». Jeg har ikke så mye tålmodighet og i denne bransjen har jeg nødt til å ha det. Hvis jeg skal komme noen vei.

Kona sier at jeg er for streng med meg selv, og burde slappe av litt mer. Kanskje hun har rett. Likevel har jeg nødt til å passe på pengebruken og jobbe videre med å nå målene jeg har satt meg.

Ble litt rotete innlegg kanskje, men det er jo frivillig å lese. Har du lest ned hit skal du få en virtuell stjerne av meg. 🙂


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


7 kommentarer om “Det går fan i meg ikke fort nok!”

 1. Helt enig at ting ikke går fort nok! For min egen del altså 😜 Men en vakker dag sitter vi der som pensjonister og kan ta ut de berømte 4 prosentene årlig og sitte der gjeldfri atpåtil. Da er nok tanken en annen 😀 Ha en flott lørdag

  Hilsen en leser over flere år

 2. Vet hvordan det er, spesiell innenfor IT verden. Her er man nødt til å jobbe med seg selv, og gjerne hver dag. Jeg stiller meg alltid spørsmålet om jeg virkelig trenger det før jeg skal kjøpe noe. Har blitt mye flinkere på det! Det går smått, men det er likevel motiverende å se en pengebinge som vokser.

 3. Takk for virtuell stjerne 😉 Kjenner meg nok noe igjen i at jeg til tider synes det går aaaaaaaltfor tregt framover. Finner forøvrig motivasjon i å sjekke slike kontoer selvom det ikke er snakk om de store summene (enda).

  Men ja, plutselig, før du vet ordet av det er boliglånet borte og fondskontoen vokst seg stor og sterk. Stå på videre!

 4. Stian: Vi som jobber innen IT blir gjerne utsatt for mye ny og fantastisk teknologi. Der jeg jobber dekker arbeidsgiver en del av kostnaden for anskaffelse av IT ustyr. For eksempel jobb pc, mobiltelefon og nettbrett. Hvis du vil, kan du velge et dyrere produkt hvor du da betaler en viss sum i måneden av lønna di. Noen år etterpå kan utstyret kjøpes ut til en symbolsk sum og det blir din eiendom. Dette blir mye billigere enn å kjøpe det samme hos Elkjøp eller noen annen plass.

  Etter at jeg skrev dette innlegg dog har lysten på nye ting forsvunnet. Jeg innser at det jeg har er mer enn godt nok og det finnes ikke behov for noe annet før det går i stykker eller virkelig ikke dekker behovene. Det hjelper også å besøke Mr Money Mustache og få et virtuelt slag i trynet.

  Aksjebloggen:: Boliglånet er borte om 13 år og 11 måneder hvis vi følger dagens plan. Innen den tid burde fondskontoen også være av betydelig størrelse. Jeg regner også med at vi kan betale enda mer på boliglånet om noen år. Så 13 år og 11 måneder kan bli redusert 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.