Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Gode, og litt mindre gode nyheter

De gode nyhetene først! Se bilde nedenfor. Jeg har fått utbetalt annonsekroner! Wohoo!

1 219 kroner er en helt grei sum det. Det begynner altså å ta seg opp litt nå. Amazon.com har jeg ikke fått utbetalt noe fra enda, der går det tregere. Jeg har også satt utbetalingsgrensen til $200. Det koster meg ca 100 kroner å heve en sjekk i banken så det bør være et brukbart beløp hvis det skal være verdt det.

Mitt andre nettsted er ikke så aktivt, men det er fortsatt inntekter fra det nesten hver dag. Små kroner hver dag blir til slutt litt.

Så har vi den litt mindre gode nyheten og det er at vi har en bunnskrapet bufferkonto. Oppussing og innkjøp av diverse … stæsj, har kostet mer enn beregnet. Eller jeg mener, vi har kjøpt litt mer ting enn planlagt. Den ynkelige tusenlappen som står der nå føler seg veldig alene, den skulle gjerne hatt noen fler tusenlappvenner. Nå er det jo slik at disse tusenlappene ikke akkurat springer til den kontoen…. Merkelig hvor enkelt de forsvinner fra kontoen.

Dette betyr iallfall i klartekst at fondsparing / ekstra avdrag på boliglån er satt på hold. Iallfall nedprioritert. Vi skal få opp bufferkontoen til 20 000 kroner før vi gjør noe annet. Dette tror jeg vi skal klart frem til Februar 2011.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


22 kommentarer om “Gode, og litt mindre gode nyheter”

 1. Oisann, 1200 kr er jammen ikke verst 🙂 Gratulerer! Jeg regner med de går rett på bufferkontoen da? Forøvrig er jeg i litt samme situasjon når det kommer til min egen bufferkonto. Bøker til studiene som jeg hadde regnet med kostet maks 1200 kr til sammen (Basert på at vi tidligere har kjøpt kompedier skrevet av professorene), har nå kommet opp i hele 3000 kr og da er jeg ikke ferdig med å kjøpe til alle fagene en gang :/ Det er kjedelig med uforutsette utgifter, men hey, er det ikke derfor vi har bufferkonto? Det hadde ihvertfall ikke vært like kjekt å måtte møte slike utgifter uten en bufferkonto 😉

 2. Nye klær? – slik tenker da ikke en kommende millionær! 😉 (Billig rim – neeeeida!)

  Over 1200 kroner fra Wohoo er veldig bra. Grattis 🙂

 3. Gratulerer med utbetaling! Er det fra adsense?
  Enig prioriteringen, buffer forran investering.

 4. @Vidde: Til mitt forsvar skal jeg si at jeg nesten aldri kjøper klær. Men når det begynner å bli hull i de… da MÅ jeg ha nye. Dessuten har tydeligvis dressmann salg så man kan få seg en bukse for 99 kroner.

  @Soontobeabillionaire:: Ja det er fra google 🙂

 5. Grattis med fin utbetaling! Be inspired! Fortsetter man å publisere jevnt – og gjerne innen flere nisjer (som jeg ofte maser om) -, så går det jevnt bare èn vei med inntekten 🙂
  Amazon har jeg forsøkt for noen år tilbake. Har en konto der med noen kroner, men har aldri fått ut noen penger (må visst sjekke hvor mye jeg har der). Etter et års prøving fant jeg ut at arbeidet med annonser/butikker fra Amazon ikke gav god nok uttelling innen den nisjen jeg drev. Dermed ble annonseplassen (med fordel) heller brukt til Adsense og TD.
  Når det gjelder privatøkonomi, så går det som regel rett vei dersom man har noenlunde økonomisk ganglag. Jeg er så gammel (?) at jeg betalte «svimlende 630 000» for eneboligen min/vår i 1993. Jeg husker hvordan vi da strengt vurderte om vi hadde råd til et så stort og dyrt hus. Vi spinka og sparte (nei, det var ingen rom for noen form for luksus), men lønnsvekst og andre inntektskilder gjorde at «den vågale investeringen» ble lettere og lettere å håndtere etter hvert som årene gikk (og de har gått fort).
  Slutter man å bruke penger når det evigvarende studielånet og det skumle huslånet blir lett å håndtere? Nei, da pusser man opp, eller bygger på, eller kjøper hytte eller båt, eller kanskje en leilighet i utlandet? Det handler nok om å ha økonomisk kontroll og ikke gape over for mye på en gang, men minuspenger i banken blir mindre farlig med årene.
  Beklager om dette ble mye «off topic», men jeg prøver kanskje å gi håp til dem som må leve på sparebluss i «overskuelig fremtid» uten i dag å se så mange lys i tunnelen.

 6. @Magnus: Så absolutt ikke off topic. Formuebygging handler ikke kun om ekstra inntekt via nett men også personlig økonomi. Ditt svar er med andre ord så «on topic» det kan bli for dette nettstedet! 🙂

  Er for øvrig enig med det meste du skriver her. Jeg og fruen tok opp boliglån første gang 2005, på 1 170 000 kroner, en hel del penger for oss da. Jeg var for tiden i en vikariatstilling som ble fornyet hver måned. Min samboer har på det tidspunktet akkurat blitt fast ansatt.

  Alt ettersom årene gikk fikk vi høyere inntekt, men lånet ble jo ikke noe høyere. Som du sier, det ble lettere å håndtere dette lånet og til slutt var det på et veldig behagelig nivå.

  Nå har vi på en måte startet på nytt igjen, satser på at dette blir siste boligen vi kjøper og jeg ser ganske lyst på fremtiden 🙂

 7. Åå, det var synd. Hadde håpet det var på kortest mulig tid jeg. Når jeg skal begynne med Adsense vil jeg tjene mye raskest mulig :=)

 8. Har du justert på summen for når du får utbetalt? Får ikke du utbetalt når den når 600 kr?

 9. @Aksjebloggeren: Nei jeg har ikke justert på noe. Kontoen kan nå 600 kroner lenge før utbetaling skjer. Hvis du har rett under 600 kroner ved slutten av en måned vil dette bli ført over til neste måned. Tjener du 600 kroner også neste måned blir utbetalingen ca 1 200 kroner.

  Klønete forklart kanskje, men jeg er trett! 😉

 10. Skjønner 🙂 Jeg bare tenkte siden du ikke hadde fått betalt siden mars. Da må du ha brukt 3 mnd på å tjene de første 600 kr og så bare en måned på de neste. I så fall er det jo ekstremt god forbedring.

 11. Du burde passe deg veldig for å poste info om Adsense-kontoen din. Det er f.eks ikke lov til å oppgi hvor mye man har tjent på denne…det er grunn nok til at Google hiver deg ut av karusellen.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.