Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Hovedplan for 2009 er ferdig.

Jeg skrev i det siste innlegget at planen for 2009 ikke vil komme før på nyåret en gang, men den er egentlig klar allerede nå. Det er ikke store endringer som vil bli gjort derfor går vi videre med det system vi allerede bruker i dag.

Det er tatt i betraktning at vi beholder våre arbeidsplasser i løpet av 2009. Hvis noen av oss får redusert inntekt må vi gå bort fra denne planen og heller bruke en kriseplan. Kriseplanen er også utarbeidet men det er ikke den dette innlegget handler om. Det får bli en annen dag.

Siden jeg fikk en ny jobb nå i desember får jeg litt høyere inntekt, men ikke så mye at det skal utgjøre noe særlig. Ca 1 000 kr netto ekstra i måneden.

Følgende grep i økonomien for 2009 vil bli gjort:

1. Betale forbrukslånet så raskt som overhode mulig.

2. Betale ekstra avdrag på boliglånet hver måned. Her har vi satt en sum på 2 000 kroner ekstra i måneden. Dette beløpet kan justeres opp og ned på den måte vi ønsker.

3. Øke sparingen i mine fonder fra 1 000 kroner i måneden til 1 250 kroner i måneden. I slutten av 2009 skal jeg ha MINST 30 000 kroner i anskaffelsesverdi på fondskontoen.

4. Når forbrukslånet er nedbetalt skal jeg prøve meg på å kjøpe noen aksjer. Hvis jeg klarer å holde meg til da … ikke helt sikkert det.

Utover dette gjør vi ikke noen store endringer eller grep i økonomien. 2008 har vist seg å være et av våre beste år økonomisk så langt. Det er flere årsaker til det men en stor årsak er at jeg og min samboer er som regel 100% enig i økonomiske spørsmål. En annen årsak er økt inntekt for både meg og min samboer. Holder inntekten seg på dette nivået i løpet av 2009 kan jeg ikke se noen problemer i det hele tatt.

Dette summerer opp planen godt. Det som gjenstår er å følge den opp også! Vil vi lykkes med det tro ?

Oppdatering 29.des
Nei dette går ikke, jeg kan ikke gå ut året 2008 UTEN å nå mitt fondsmål. Jeg tok rett og slett 1 000 kroner fra min brukskonto og legger det på East Capital Østeuropa, det er en høyrisikofond som har tapt seg ca 50% av det jeg har investert til nå. Men nå er den virkelig på billigsalg så jeg tar en sjanse. Sånn! Da er fondsmålet for 2008 nådd !


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.