Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Hva er det med Norge og bilavgifter egentlig?

Tenkte denne tanken i går da jeg la inn årsavgiften for bil til betaling i nettbanken. Vi har to biler så det ender på 2 740 * 2 = 5 480 kr. Det er ikke noe problem å betale dette fordi vi har planlagt det på forhånd, men likevel. Dette blir faktisk 450 kroner i måneden. Penger som kunne ha vært brukt til mye annet.

Norge har en ganske gammel bilpark. Småbarnsforeldre kjører rundt i gamle billige biler uten moderne sikkerhetsutstyr. Vel, ganske mange iallfall. Dessuten forurenser de mer også.

Hvorfor er det slik egentlig? Er det ikke bedre miljømessig og sikkerhetsmessig at bilparken fornyes? Hvordan skal folk ha råd til det med dagens priser? At en helt normal familiebil skal koste 300 000 eller mer synes jeg er helt tragisk.

Kanskje det er beregnet som luksus å ha bil i Norge? Kanskje det er det også … hvis man tenker på hvordan folk i andre land har det. Kanskje jeg ikke skal klage i det hele tatt?


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


En kommentar om “Hva er det med Norge og bilavgifter egentlig?”

  1. Dette finnes det sikkert mange meninger om med hensyn til miljø mm. Men det er virkeligen et tankekors, at mange kjører omkring i biler som med hensyn til alder hverken er miljøvennlige eller traffiksikre. Og det er helst barne familiene som må ta til takke med billigere løsningene. Har ikke bil selv, men ser ikke bort ifra at vi kanske skaffer en bil en dag. Vil ju helst ikke køre omkring i en gammel rustholk med hensyn til miljø og egen sikkerhet, men ser at vi kan køre ganske mye buss/tog/drosje for de pengene det koster å ha en bra bil.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.