Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Hvordan forholde seg til redusert inntekt

Her om dagen tenkte jeg over hva en redusert inntekt skulle ha for konsekvens på økonomien i husstanden. Jeg skal ikke mase så mye om nødvendigheten med å ha et budsjett / regnskap, men det gjør ting mye enklere og i dette tilfellet var det bare å leke litt med tallene.

La oss anta at jeg blir overflødig hos min arbeidsgiver og blir stående uten arbeid. Jeg regnet ut størrelsen på beløpet jeg skulle få utbetalt i dagpenger fra NAV og justerte i budsjettet.

Det viser seg at vi ikke kan betale ned boliglånet på 15 – 16 år som planlagt og må oppjustere nedbetalingstiden til den opprinnelige tiden som er over 20 år. Da vil jeg gå ca 500kr i pluss i budsjettet med akkurat samme levnadsstandard som idag og sparing. Det virker kanskje ikke som så mye penger, men vi har alt annet i budsjettet som sparing og mat så det skal gå helt fint.

Så vidt jeg vet er det ingen risiko for meg å miste jobben akkurat nå. Uansett synes jeg det kan være greit å tenke over diverse hendelser som kan skje. Å bekymre meg over dette til daglig er ikke noe jeg gjør.

Økonomi Status

Billån
Denne måneden er det ikke noen utgifter til barnehage grunnet ferie og dermed blir de pengene brukt på nedbetaling av billån istedenfor. Saldo denne måneden blir da -9 400 kroner! Da er det bare en måned igjen så er billånet fjernet!

Fondsparing
Jeg har et mål om å oppnå 30 000 kroner i fond 2013. Denne måneden blir saldoen 14 000 kroner. Det kan hende at jeg kan sette over noen kroner til. Det kommer an på hvor mye av feriepengene som går i ferien… 🙂


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


5 kommentarer om “Hvordan forholde seg til redusert inntekt”

 1. Jeg bruker omtrent halvparten av inntekten min hver måned, så inntekten min kunne faktisk ha blitt halvert uten at det hadde gått noe særlig utover levestandarden min.

  Hadde inntekten min faktisk blitt halvert, hadde jeg imidlertid ikke kunnet spare og investere noe særlig, og dette hadde for meg vært ukomfortabelt, men det er greit å vite at man har endel å gå på.

 2. Jeg har ikke kommet så langt ennå at jeg konsekvent betaler meg selv først. Jeg prøver heller å bruke så lite som mulig for å deretter betale meg selv etterpå. Det går stort sett greit, men ikke alle ganger.

 3. Hvordan holder du oppe motivasjonen?
  Som du nevner i andre poster er dulitt gadgetinteressert. Jeg prøver å holde igjen men sprekker gang påmgsng og pådrar meg stadig mer gjeld på ting som er unødvendige- må ha siste skrik på et vis. Patetisk, I know- men har du noen råd for langsiktig tenking, eller tips på hvordan du klarermå holde fokus?
  For eksempel bilen du betaler ned på: hadde jeg vært så nært feridg nedbetalt bil hadde jeg allerede gått og siklet på en annen bil med feks mer utstyr… Unødig…

  Ser fram til svar

 4. Veldig godt spørsmål, motivasjonen er noe jeg jobber med konstant hele tiden. Det er ikke enkelt og jeg har ikke et definitivt svar på hvordan en kan klare å motstå absolutt alle materielle fristelser.

  Det som hjelper for meg i mange tilfeller er å tenke på våre langsiktige mål. Altså det å bli gjeldsfri. Det å bli gjeldsfri innebærer muligheten for mindre arbeid ettersom du trenger mindre penger til renter og avdrag på lån. Mindre arbeid gir tid til andre ting og opplevelser.

  Hvor mye må en jobbe for å få råd til en ny iPad for eksempel?

  Til slutt handler det om prioritering og hva man selv vil oppnå med livet. Det at du i det hele tatt tenker på temaet er et veldig godt tegn. 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.