Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Hvordan redusere stress

Som en travel trebarnsfar med jobb og fritidsaktiviteter er det enkelt å bli stresset. Den såkalte tidsklemma er høyst reell og vi lever midt oppe i det. Likevel har jeg tid til å skrive på dette nettstedet og drive litt med hobbyer. Hvordan er det mulig?

Det enkleste og kanskje litt skuffende svaret på dette spørsmålet er å organisere hverdagen så godt du kan. Vi er alle sammen mennesker og dessverre er det slik at hjernen ikke klarer å lagre alt hvis du har mye å holde styr på, derfor kan du:

Redusere stress med felles kalender

Leser du dette innlegget antar jeg at du har tilgang til en datamaskin eller mobiltelefon. Alle disse enhetene i dag har tilgang til en eller annen type kalender. Er dere to stykker kan dere lage en kalender og dele den mellom dere slik at når du oppretter en hendelse blir det automatisk oppdatert på den andre personen sin enhet.

Har du iOS er dette enkelt å gjennomføre med for eksempel familiedeling. (Alle må ha en egen icloud konto, det er gratis). Bruker dere Android kan Google Kalender være et alternativ. Hvis en av dere bruker iOS og en Android er det nok mest hensiksmessig å bruke Google sine produkter. Hvordan dette settes opp skal jeg ikke gå inn på her, da det finnes mange guider ute på nettet som beskriver dette på en god måte.

Poenget er at det skal være enkelt å opprette en ny hendelse om du er på farta med mobilen eller om du er hjemme foran PCen.

Vi har benyttet dette systemet i en del år nå og det fungerer veldig bra og det gir en grei måte å ha oversikt over hva som er avtalt. Bare fantasien setter grenser for hva du kan gjøre med en slik kalender, du kan for eksempel skrive opp hva du skal ha til middag. Bruke det som huskelapp. Alt mulig egentlig.

Vår kalender ser slik ut (noe er sensurert bort):

redusere stress med en kalender

Redusere stress med økonomisk oversikt

Jeg liker egentlig ikke budsjett fordi der skal du anslå hvor mye penger du bruker. Jeg vil vite nøyaktig hvor mye penger som går ut og da er det et regnskap som trengs. Det vi bruker er en slags kombinasjon av budsjett og regnskap, men for enkelhetens skyld kaller vi det budsjett. Det er litt jobb å finne alle utgiftene og det går kanskje en kveld eller to på å samle sammen alt. Selv da er det ikke sikkert alt er riktig, men da har du et utgangspunkt å jobbe fra som gjør det mye enklere å justere i etterkant. Det budsjettet vi bruker har jeg lagt ut her og det er fritt fram å laste ned: gratis budsjettmal med instrukser.

Selv om du ikke har så mye penger å rutte med hjelper det å redusere stress når du har kontroll over hvor mye du har tilgjengelig til enhver tid.

Kast, rydd, selg

Mange av oss samler på alt mulig slags søppel. Har det ligget i et år urørt er det som regel greit å kaste det, eller i det minste legge det ut på finn.no og få noen kroner for det. Å ha en masse ting og rot hjemme som du likevel ikke bruker kan være et stressmoment i seg selv og det er lurt å ta en rydderunde en gang ibland.

Anbefaler også å ta en titt på Tidsstyringsskolen av bloggen Pengeblogg. Her står det mye bra info om hvordan du kan bruke din tid på en smartere måte.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


4 kommentarer om “Hvordan redusere stress”

  1. Bra innlegg og takk for anbefaling. Det med å ta en rydderunde med jevne mellomrom er et godt råd. Særlig når man har fått de ungene man skal ha, bør man rydde og selge unna etterhvert som den minste vokser fra ting.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.