Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Hvorfor er det så artig med ting?


Starter innlegget med å vise en parodiering på «unboxing» videoer man noen ganger kan se på nett når det kommer populære produkter. 

Jeg må hele tiden holde styr på meg selv og passe på at jeg ikke skeier ut for mye med pengebruken. Innkjøp av gadgets osv. Det er relativt ofte at jeg kikker innom finn.no og ser hva som finnes og ikke minst andre nettbutikker. Derfor er det utrolig viktig at vi fortsetter med å betale oss selv først, som jeg skrev om i innlegget før dette. Ikke nok med at man blir utsatt for kjøpepress omtrent overallt, men nå også på jobb. Rett som det er får vi tilbud på diverse ting og nå er det slik at alle ansatte får velge seg et nettbrett. Bare 175kr i måneden i to år for en iPad 4 3G/4G (med dekt abbonemang). Netto fra lønn. Riktignok er det rentefri nedbetaling og arbeidsgiver dekker noe av kosten så det blir uansett billigere sammenlignet med kjøp av samme vare i en butikk.

Vi har også nå større påvirkningskraft når det gjelder innkjøp av verktøy som skal brukes i jobbsammenheng. For eksempel bærbare datamaskiner. Vi har en standardmodell som alle får, deretter er det muligheter for å velge noe annet. For eksempel en Mac, men da må den enkelte ansatt betale mellomlegget (10-200kr/mnd) selv i en periode på tre år. Etter tre år beholder vi utstyret selv. Forsåvidt en ganske grei ordning for min egen del da jeg kan få min arbeidsgiver til å dekke en del av det ustyret jeg kunne tenkt meg å ha selv. Jeg har lest at fler og fler bedrifter begynner med dette. Folk har lyst til å bruke de samme verktøyene de har hjemme også i arbeidslivet. BYOD = Bring Your Own Device blir nok ganske stort om ikke alt for lenge.

Det er iallefall ganske tydelig at vi lever i et forbrukersamfunn!

Selv i dette forbrukersamfunn har vi klart å redusere billånet til -49 416 kroner. Det er veldig greit å bli ferdig med dette snart. Vi tok opp lånet 11 mars 2011 og da sto det i -236 383 kr, to år etterpå har vi betalt ned nesten 200 000 kroner. Det er rimelig bra med vårt inntektsnivå. (ca 800k brutto / år). Da har vi en bil stående utenfor her som sikkert kan gi oss mellom 250 – 280 000 kroner hvis vi selger den i dag. Det er en sikkerhet i det også, selv om jeg ikke har planlagt å selge bilen.

Kan også opplyse om at denne måneden ble det ekstra inntekt fra nettsiden. Det ble ca 800 kroner og det er fra to måneders drift. Det er ikke noe å bli styrtrik på, men penger er penger er penger …

De siste 5 – 7 årene har ikke vår familie reist på noen ferieturer (unntatt skandinavia). Små barn og flytting / oppussing har mye av skylda og vi har ikke hatt lyst til å bruke så mye penger på ferieturer. Nå begynner barna å bli såpass store at vi har lyst til å ta en tur til Ola Nordmanns favorittplass: syden! Det er fruen som passer på sparingen til dette og vi anslår at det trengs mellom 20 – 30 000 kroner. Nå har vi spart opp 5 000 kroner og vi får tilbake 15 000 kroner på skatten som vil gå til feriekontoen. Da er det 20 000 kroner der. Så kommer det nesten 2 000 kroner inn fra Coop og da er det ikke ekstremt mye igjen. Planen er at vi drar i oktober og jeg vet at vi klarer å spare opp til dette uten å røre hverken buffer eller feriepenger som kommer i juni.

Det skal bli greit å få tatt seg en tur, det var ekstremt lenge siden sist.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


5 kommentarer om “Hvorfor er det så artig med ting?”

 1. Tror neppe min fascinasjon for nye ting er så stor som din ;-), men er helt enig i at kjøpepresset er stort i dagens forbrukersamfunn. Slik jeg ser det, er det en viktig oppgave for dagens foreldre å lære barna sine å håndtere dette presset på en god måte.

  Det er mange fordeler med BYOD, men dette kan også være med på å viske ut skillet mellom jobb og fritid. Å være online og tilgjengelig døgnet rundt er sannsynligvis ikke det beste for helsa i lengden. 🙂

 2. Godt spørsmål dette med ting egentlig. Selv prioriterer jeg annerledes. Jeg fokuserer heller på opplevelser. Det er jo litt i vinden nå, men heller enn mange og storslåtte, fokuserer jeg på de enkle og heller litt annerledes. Jeg bruker nødvendigvis ikke mer PENGER sånn sett, men bruker definitivt mer tid. Rundt 2 måneder i fjor for eksempel. Det er tid som teknisk sett er tapt arbeidstid, men som jeg opplever var verdt å bruke på de opplevelsene jeg fikk ut av det.

 3. Vidde: Mitt arbeid har blitt en del av livsstilen på godt og vondt. Jeg trives veldig godt der jeg er og vi har rimelig stor frihet i hvordan vår arbeidsdag skal være. Så lenge vi tjener penger og har fornøyde kunder og har gjort arbeidsoppgavene. De ønsker vel å knytte sine ansatte mer mot bedriften skulle jeg tro. Uansett, det er kjøpepress.

  Samtidig legger vi unna en hel bunke med penger på en reise så opplevelser blir det også og det gleder jeg meg veldig til! Ekstremt lenge siden sist.

 4. Ja det er et godt spørsmål, det er bare noe med Ting som er moro! Men – har du tenkt over at arbeidsgiver antagelig bruker dette aktivt for å få arbeidstakere til å føle seg bundet til jobben? Hadde alternativet vært at arb.giver kunne gitt høyere lønn i frykt for å miste verdifull kompetanse? Mens den jevne nordmann heller er overbegeistret for å få en mac noen tusinger billigere over TRE år? Man lukter unektelig mindre etter bedre jobbmuligheter når man føler at man skylder arbeidsgiver noe…

  Bare en tanke om hvordan arbeidsgivere kan utnytte vår higen etter Ting.

 5. Klart arbeidsgiveren vil holde på oss, iallfall under gode tider når det er behov for arbeidskraft. For de fleste står det nok ikke på om man får en Mac eller ikke, når det kommer til valg av arbeidsplass.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.