Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Hytte, Høtta, Fritidseiendom

Jeg sitter på en hytte, med laptopen i fanget, 4G internett delt ut fra telefonen og en fantastisk utsikt. Hadde jeg ikke vært litt privat så hadde du fått se et bilde av sjøen utenfor og blikkstille hav. Det er vel nok av slikt på facebook & instagram allerede.

Det er for så vidt ikke noe ekstraordinært å sitte på en hytte og skrive et innlegg, 4G og laptoper er en vane i dag. Du har sikkert kanskje hatt hyttekontor i løpet av dette året?

Uansett, forskjellen nå, er at jeg og kona eier denne hytta.

Det skjedde fort. Eierne av hytta som er en i vår familie ønsket å legge hytte kapitlet bak seg av diverse årsaker. Ønsket var helst at noen i familien overtar, og vi ble de som tok over denne eiendommen og strandtomten. Det er et svært attraktivt sted, med muligheter som kan være vanskelig å få gjennomført i dag.

Det ble tatt takst av hytta, hvor vi har avtalt innad i familie å kjøpe hytta til halv takst. For Sbanken sin del måtte vi ha 25% egenkapital og låne resterende på et vanlig boliglån.

For å få nok penger til egenkapital måtte fruen tømme sin sparekonto, jeg måtte selge ca 45k i fond. Uten å gå inn på nøyaktige tall så resulterer dette i at vi har et relativt lite lån på fritidseiendommen. Det er litt viktig, da det også er faste kostnader knyttet til å eie en fritidseiendom.

Det er forsikring på fritidseiendom, forsikring på båt, strømavtale, vedlikehold og kommunale avgifter man må tenke på.

Med lånet på 30 år, har vi regnet ut at det blir å koste mellom 3 000 – 3 500 kr i måneden inkludert alle faste kostnader. Da har jeg ikke regnet med bensin til transport, mat og slike ting, men mat må man uansett ha. Og eiendommen er bare 1h45min kjøring fra der vi bor og ingen bommer.

Hvorfor vi har lånet på 30 år får du svar på i dette innlegget: 1 mill på bok og gjeldfri om 10 år? Slik kan det gjøres

Vi har opprinnelig valgt å sette av 13 500 kr i fond hver måned istedenfor å betale ned gjeld raskt, men pga nyanskaffelsen som heter fritidseiendom blir det 11 500 til fond istedenfor og fruen trør til litt ekstra. Iallfall akkurat nå.

Det føles helt greit dette, det blir ikke alt for dyrt og da blir ikke samvittigheten lidende hvis vi ikke har tid å bruke eiendommen så mye. Skulle ting skjære seg helt kan vi selge, men det er ikke noe vi egentlig tenker på å gjøre.

Omslagsbilde av Lili Kovac on Unsplash


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.