Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Ikke betale ned ekstra på boliglånet?

Jeg fikk en liten tanke nå og må nesten skrive om den før jeg glemmer det. Vi betaler ned ekstra på vårt boliglån nå og er rimelig fornøyde med det. Men vi har fortsatt ingen / liten buffer. Kom å tenke på det nå når den totale servicen på vår bil ble 23 000 kroner denne gangen. Det hadde vært fint å ha en buffer for slike utgifter hvis det skulle skje noe annet dyrt en vakker dag. Slik det er i dag er bufferen på 1 000 kroner. 1 000 kroner til buffer hver måned er kanskje litt lite. Det vil ta et år å komme opp mot 12 000 kroner forutsatt at vi ikke bruker noe av pengene. Kanskje vi kan ta et lite rykk og sette av 5 000 kroner fire ganger så har vi iallfall 20 000 der? Altså vi pauser nedbetalingen av boliglånet en stund?

Betaler vi ned på boliglånet blir jo pengene «låst» der. Noe som forsåvidt er bra i seg selv 🙂


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


2 kommentarer om “Ikke betale ned ekstra på boliglånet?”

  1. Vi betaler ekstra ned på lånet. Vi har jo tatt førstehjemslån som betyr i praksis at vi har 2 lån. 1 lån med 80% av lånesummen og 1 annet lån med 20% av lånesummen. Det er lånet på 20% av lånesummen vi har drevet på med å nedbetale. Når dette er nedbetalt skal vi være innenfor 80% av lånesummen men det reelle lånet er vel 72% i og med at 80% lånet også har vært nedbetalt ordinært hele veien.

    Liker tanken på å nedbetale ekstra på lånet fordi når vi en dag skal flytte fra 3 romsen vår, ut av byen slipper vi å selge denne men bare leie den ut.

    Poenget ditt med den bufferen synes jeg er kjempesmart og burde muligens være en prioritet. Jeg sparer i en buffer selv, men ikke mer enn 1500 i mnd grunnet ekstra nedbetaling av huslån som er 4250,-

  2. Høres ut som en fornuftig plan du har lagt Richard. Betale ned boliglånet for å høste leieinntekter når du skal kjøpe noe annet.

    Siden januar 2009 har vi betalt ned ekstra på boliglånet hver måned. Minstesummen er alltid 2 000 kroner i måneden. Det har fungert godt. Nå skal vi isteden bruke litt av de pengene til å fylle opp vår bufferkonto. Det kortsiktige målet er å ha 10 000 kroner der. Hvis vi skal nå dette målet med dagens takt vil det ta 10 måneder siden vi setter av 1 000 kroner i måneden.

    Denne måned skal vi egentlig sette av 3 000 kroner til boliglånet. Halvparten av dette, altså 1 500 kroner setter vi til buffer isteden. Sammen med den vanlige tusenlappen. Da vil det være 2 500 kroner der. Dette vil vi fortsette med til bufferkontoen har 10 000 kroner. Når det beløpet er der vil alle pengene gå til boliglånet igjen.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.