Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Jeg glemte å stoppe spareavtalen

glemteJeg har satt av penger slik at jeg kan betale kredittkortet i et jafs når regningen kommer. Uten at det skal påløpe noen renter. Desverre har jeg glemt å pause autotrekket til min fondsparing. Det ble trekt 2 000 kroner av den potten jeg skulle bruke til kredittkortet for noen dager siden. Jeg tror jeg skal klare å leve med det. Det kommer lønn om ikke alt for lenge også. Det positive her er at jeg er igang med fondsparing på nytt. Nå gjelder det å lete langt inne i meg etter den selvdisiplin jeg ønsker å ha.

Dette med fristelser

Som jeg skrev i mitt forrige innlegg har vi nå fått et Hjemme PC tilbud. På jobb er det hengt opp prislister, kollegaer diskuterer hvilken TV de skal velge og generelt virker det som at de fleste skal anskaffe seg noe. Iallfall de som ikke allerede er inne i en avtale fra før. Vi blir også informert om at tilbudet faktisk er veldig bra. Både økonomisk sett og de produkter som tilbys. Det var en som spurte meg hva jeg skulle ha men jeg sa at jeg ikke skal ha noe. Han virket litt overrasket da jeg mente jeg hadde det jeg trengte hjemme allerede.

Aksjer

Det firma jeg jobber i skal tilby aksjer til sine ansatte. Med 15% rabatt av markedsverdi og finansiering til 2% rente hvis man skulle ønske det. Dette fristet meg mye mer. Vi skal få mer informasjon senere og jeg vet egentlig ikke hvor mye jeg får skrive om dette her. Hvilket firma det er snakk om får dere være lykkelig uvitende om enda… 🙂

Ellers sklir vi litt ut når det gjelder matbudsjett og innkjøp. Jeg vet ikke hvor mange turer vi har hatt på nærbutikken men det er for mange. Vi er slitne for tiden men det skal ikke brukes som en unnskyldning. Det er fort gjort å trumfe gjennom lettvinte løsninger som ofte koster litt mer. Vi må bli bedre på å planlegge det meste. Ikke bare matinnkjøp. Kanskje ordet «Nøysomhet» passer her. Et ord som bloggen veien til rikdom liker å bruke. Se link nede til høyre på dette nettstedet for link til bloggen jeg nevnte.

Fremtiden ser lys ut, selv om vi beveger oss inn i mørketiden.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


4 kommentarer om “Jeg glemte å stoppe spareavtalen”

 1. Tidligere har jeg gjort omtrent motsatt av deg. Jeg glemte å sette igang igjen spareavtalen min etter at jeg hadde satt den på pause. Plutselig var det mye mer penger på kontoen enn det jeg trodde det skulle være.

  Flott å se at du klarer å stå i mot fristelsene på jobben. Folk får bare se rart på deg – privatøkonomien er mye viktigere!

  Da kan det være mye mer fornuftig å kjøpe aksjer i bedriften du jobber i.

 2. Bestillingsfristen på hjemmepc tilbudet går ut om noen dager. Det skal gå fint å holde seg unna.

  Jeg er litt småskeptisk med disse aksjene. Jeg har veldig lyst å kjøpe aksjer i bedriften men det må isåfall lånefinansieres. Lån gitt av bedriften til 2% rente. Det skal også sies at bedriften betaler alt av kurtasje, her spares det inn litt penger.

  Vi kan anslå at en aksje vil koste sånn ca 35 kroner. Minstekjøpet er 250 aksjer og en børsporst er 200. Har tenkt på 400 aksjer som da vil koste ca 14 000 kroner. 14 000 kroner * 0,02 = 280. 280 kroners rente altså? Løpetiden er 1 år noe som gir 1 190 kroner i måneden.

 3. Får du bindingstid på aksjene? Med andre ord: forplikter du deg til å eie aksjene i en bestemt periode før du får lov til å selge dem igjen?

  Med 15 % rabatt på børskurs har du automatisk en gevinst på nesten 1 % (sett bort i fra lånerente og kurtasje).

  Jeg aner selvsagt ikke om 35 kroner er dyrt eller billig siden jeg ikke vet hvilket selskap det er snakk om, men du har hvert fall en viss sikkerhetsmargin dersom selskapet skulle vise seg å være feilpriset i dag.

 4. Ja det er bindingstid på et år der jeg ikke får realisere aksjene på noen som helst måte.

  Siden det er et gunstig «lån» blir det også en tvunget form for sparing. Det værste som kan skje er at aksjene taper seg veldig. Der er også risiko for god avkastning. Slik risiko er det alltid med investeringer forsåvidt. Kurtasje skulle bedriften betale for oss.

  Nei jeg vet ikke helt om jeg kan la denne sjansen gå. Spørsmålet er også hvor mange aksjer jeg skal kjøpe. Naturlig nok kan jeg ikke spare like mye i fond hvis jeg går for dette.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.