Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Jeg har kjøpt nesten ny BMW

Oppdatering november 2020. Det tok ikke lang tid før jeg innså at det som er skrevet nedenfor her ikke var så lurt likevel. Se oppdatering her: Hvordan Bli #Pengedum en Norsk Steg-for-steg Guide

En 2017 modell for å være nøyaktig. 5 Serie, plug-in hybrid. Sedan. Kjøpt på Sulland på deres «premium» bruktbilavdeling. Til kr 460 000.

Hvorfor?

Mest fordi jeg hadde lyst på. Ikke fordi det var så veldig fornuftig. For noen år siden skrev jeg Jeg skal aldri mer låne penger til bil. Det ble ikke helt slik likevel.

Slik arbeidssituasjonen har blitt er jeg på reise i snitt to uker i måneden. Dagene er lange og går gjerne til kl 19-20 og mye av tiden brukes på landeveien bak rattet. Jeg trives med å kjøre bil og har alltid gjort det. Jeg kjører heller bil, enn å ta fly. Det kan høres rart ut for noen, men sånn er jeg. Jeg har familie og venner som bor spredt utover i både Norge og Sverige så bilen er veldig viktig redskap for meg. En kopp kaffe, bra spilleliste fra Spotify eller en podcast sammen med tysk ingeniørkunst gjør transportetappen til noe man kan glede seg til. Det er en herlig frihetsfølelse som jeg får betalt for også. Min første bil var en BMW, det var nesten 20 år siden. Jeg kommer trolig ikke til å eie noe annet merke i min levetid.

I tillegg til denne bilen, har vi en eldre BMW stasjonsvogn, fra 2007 som jeg holder vedlike selv med hyppige oljeskift (hver 10 000km) og skifte av deler ved behov. Liker å pusle med den og den oppfører seg bra enda. Denne skal vi fortsatt beholde da kona også trenger et kjøretøy hjemme når jeg er borte. Denne er det ikke noe lån på, ser for meg den er verdt ca 100 – 150 000 kr pga motorstørrelsen og utstyr.

Det er et kurant forbruk på den nye bilen slik at det blir ikke de store kostnadene til drivstoff. I jobb får jeg kjøregodtgjørelse og diett, når den er betalt ut fyller jeg bensin og setter resten inn på billånet. I tillegg er det garanti i to år til, og det er kjøpt på en serviceavtale. Dette er virkelig ikke et pluss-regnestykke, men det blir litt hyggeligere økonomisk iallfall mtp jobbsituasjonen.

Så lenge jeg har denne jobben, så lenge det er lange kvelder på landeveien beholder jeg bilen. Endrer arbeidssituasjonen seg, blir jeg «kontorrotte» og hjemmeværende har vi ikke behov for to biler og da blir den solgt. I mellomtiden betaler jeg så mye som mulig, men også inn på investeringsporteføljen. Det er ikke solgt noe fond, eller krypto for dette.

«Litt-mindre» økonomisk uavhengig

Jeg har ikke et mål om å bli økonomisk uavhengig. Mindre avhengig, ja. Sparerate på 75%++ og leve på så lite som mulig gidder jeg ikke.

Materialistiske ting gjør deg ikke glad sies det, en bil er en materialistisk ting. Gjør den meg glad? Skal vi se:

  • Går ut kl 0600 på morgenen, det er kaldt ute, men bilen er isfri, varm og klar for avgang. Sparer 5-10 min tid.
  • Spotify kobler seg opp med en gang og spiller av siste episode av kryptografen. Alt trådløst.
  • Mange hjelpsomme funksjoner som automatiske langlys, varme i ratt, blindsonevarsel, kjørefeltvarsler etc.
  • Cruise som holder avstand og justerer ned hastigheten hvis bilen foran kjører saktere.
  • Kan kjøre kun på strøm når jeg er hjemme, eller korte turer blir veldig billige drifstoffmessig.

Det som er spesielt er at etter at jeg fant ut at jeg aldri kommer til å bli økonomisk uavhengig. Har jeg blitt mye mer glad og mindre «stresset». Det betyr ikke at jeg skal slutte å spare i fond, det betyr ikke at vi skal være ufornuftig med pengene. Men det er ikke noe press. Jeg har det helt fint, kan pusle med mine sideprosjekt som gir ca 1 – 2 000 kr i måneden og bare bygge videre på det uten noe stress.

Jeg liker dette livet, og tror jeg har funnet den gylne middelvei og ser ikke at det er behov for noe annet materialistisk fremover. Annet enn eventuelt noe vedlikehold på bygningsmasse.

Kunne ha kjøpt noe billigere, kunne ha beholdt kassebilen fra 1996 som jeg kjørte i et år med dører som ikke ville åpne seg på vinteren. Kunne gjort dette mye mer fornuftig, men jeg hadde ikke lyst til det.

Det ser også ut at mine følgere på Twitter vil ha portefølje-oppdateringer. Da gjør vi det, og navnet Formuebygging består. Selv om det kanskje ikke blir helt riktig.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


3 kommentarer om “Jeg har kjøpt nesten ny BMW”

  1. Grattis med «ny» bil. 🙂 Den gylne middelvei er et fint sted å være. Selv siktet jeg meg inn på å bli FI, og det er forsåvidt målet enda, men har innsett at jeg med all sannsynlighet kommer til å jobbe hvertfall til jeg er 62, om ikke annet bare for å ha noe å gjøre som gir mening, det sosiale aspektet ved jobb skal man heller ikke undervurdere. I tillegg gjør det jo at pensjonen vokser også:) Skulle jeg klare å bli FI før er det mer sannsynlig at jeg heller går ned i stilling enn å slutte helt i arbeidslivet. Viktigste er å finne en vei man trives på

  2. Ogellers: Takk! Jeg liker den gylne middelvei. Vi har greie jobber begge to og klarer oss fint. FI blir det nok ikke, men vi får se hvordan utviklingen blir fremover. Klarer jeg å erstatte f.eks halvparten av inntekten med sideprosjekt kan det hende at man finner seg en «enklere» jobb. Men det får man ta når det kommer. 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.