Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Jobbe med hobby, Jobby?

Det er lett å tro at det eneste jeg tenker på er hvordan jeg skal få betalt ned boliglån og spart så mye som mulig, men det stemmer ikke helt.

Jeg skriver en del om å kunne ha mer frihet eller fritid. Det betyr ikke at jeg har tenkt å slutte å jobbe. Jeg trives godt i jobben min, men den tar selvsagt opp en del tid. Tid som man ikke får tilbake.

Hobbyer er fortsatt hobby, men hva om det faktisk er mulig å leve (litt) av det? Er det verdt å satse hardt på noe man virkelig vil holde på med, kanskje resten av livet? Kanskje det går an å redusere stillingen jeg har nå til la oss si 80% og bruke den ekstra dagen i uken på andre potensielle inntektsbringende gjøremål.

Hmmm….

Tiden får vise, ingenting er umulig og snart kommer feriepengene også! 😀


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


3 kommentarer om “Jobbe med hobby, Jobby?”

  1. Jeg har også tenkt litt i disse baner. I stedet for å slutte helt å jobbe 31.12.2018 (som jo er mitt ultimate økonomiske mål), kunne jeg jo heller ha trappet ned gradvis, slik at jeg kan leve delvis ar arbeidsinntekten min og delvis av andre inntekter. Et problem med en slik strategi er imidlertid at det å jobbe redusert stilling kan være en skikkelig karrierebrems. Deltidsarbeidere stagnerer ofte lønnsmessig og man blir kanskje sett på som en mindre verdifull arbeidstaker (det burde selvsagt ikke være slik, men jeg pleier å si at man skal forholde seg til verden slik den faktisk er, og ikke slik den burde være). Jeg har derfor kommet fram til at jeg ønsker å stå på fullt fram til 31.12.2018, og deretter slutte kald kalkun.

  2. Jeg har nok også tenkt mye i disse baner som både du og Vidde beskriver her 🙂 At det er en karrierebrems kan det nok fort bli, men når jeg kommer til det punktet så er det kanskje nettopp akkurat det jeg er ute etter, en liten brems. Jeg er fortsatt så tidlig i prosessen at jeg ikke vet hvordan jeg skal gjøre det i praksis, bare at jeg følger en retning av mer frihet og muligheter 🙂 Blir spennende å følge med alle sammen her.

  3. Jeg vet ikke helt jeg heller, det er det som er spennende! Hva som helst kan skje. Dere har rett i at karrieremuligheter hos nåværende arbeidsgiver kan bli lidende eller stoppe opp hvis en velger å gjøre ting på en annen måte enn det samfunnet forventer.

    Da må en også regne med konsekvensene av dette, og hva dette koster. Slik det er nå kjører jeg på som vanlig, og gjør en god jobb der jeg er nå (selvfølgelig), men det er aldri feil å tenke høyt og visualisere eventuelle andre planer. 😉 😛

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.