Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Møte med banken i morgen og økonomioppdatering

Vi skal se på mulighetene fremover når det gjelder kjøp av større bolig. Jeg og min samboer har i fellesskap regnet ut hva vi mener kan betjene av boliglångjeld. Vi vil vise disse tallene for banken og høre om de er enig med oss. Samtidig skal vi ta med en laptop slik at de kan få se vårt budsjett vi har hatt siden 2004. De skal iallfall få vite at vi har rimelig god kontroll på vår økonomi. De tall vi har regnet på er en lånesum på 3 000 000 kroner, 30 års løpetid og 7 – 9% rente. Med dagens inntekt skulle vi klart dette, men det er smertegrensen, helt klart.

Den siste uken har vært helt omveltende for oss. Ikke minst nyheten om at vi skulle få tvillinger! Jeg tror ikke det har gått opp for meg helt enda. Jeg er glad at vi allerede har et barn. Da har vi litt erfaring fra før. Noe som sikkert trengs når det kommer to stykk unger! Selv om det til tider kan bli slitsomt med små barn gleder jeg meg masse! De er så absolutt varmt velkommen inn i varmen.

Jeg skal ikke legge skjul på at dette er en av grunnene til at vi ønsker å fremskynde boligkjøp. Vi har i utgangspunktet tenkt å flytte en eller annen gang men vi har ikke hatt det travelt. Selv om vi allerede nå synes vi har det trangt med et barn. Vi tenkte det skulle gå bra med et barn til en periode, de kan da dele rom. Men så skulle det komme en til … hmm… Nei, da gidder vi ikke å bo her lenger. Derfor skal vi til banken i morgen. Jeg er spent på om de er enig med oss.

Økonomioppdatering

Ellers går økonomien sin vante gang. Ingenting uforutsett har skjedd og derfor er bufferkontoen nå på 11 000 kroner. Dette er en konto som må bli betydelig større hvis vi skal skaffe oss enebolig. Jeg og fruen er vel ikke helt enig om hvor kjapt det skal gå. 😉

Ekstra avdrag på boliglån denne måned er 3 000 kroner, noe som gjør at den totale gjelden reduseres med ca 6 000 kroner denne måned. Ikke regnet med renter. Dette betyr også at vi har betalt inn 30 000 kroner ekstra totalt!

Fondsparing

Jeg venter litt, børsen stuper ser det ut som:

Ja jeg VET at vanlige dødlige som meg selv ikke skal satse på å time markedet men … det gjør jeg som jeg vil med. Vurderer også å gå inn i ODIN fond nå fordi de har fjernet gebyrene!


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


2 kommentarer om “Møte med banken i morgen og økonomioppdatering”

 1. Spennende. Du må oppdatere oss på hvordan det gikk med møtet:)

  Jo, «vanlige dødelige» bør prøve å time markedet akkurat som alle andre bør prøve å time det, ellers kan det bli en veldig ulønnsom affære, spesielt med tanke på at aksjefond lider av storhetskomplekser og vil være mer eller mindre full investert til enhver tid og dermed får du med deg hele korreksjonen også. Ikke at en bør prøve å time hver eneste svingning i markedet, men de store svingningene er det greit å forsøke å time, f.eks å kjøpe når frykten rår som mest og børsen bunner ut. Historien gjentar seg igjen og igjen, selv om det ser ut til at folk glemme dette og det er mange signaler i aksjemarkedet en kan lære seg å kjenne som kan bedre lønnsomheten betydelig.

  Selv solgte jeg den kortsiktige delen av porteføljen ut rett før denne korreksjonen begynte. Hvordan visste jeg at den kom? Jeg visste det selvsagt ikke, men jeg hadde sannsynligheten på min side. Det er visse signaler som kommer i markedet igjen og igjen, og spesielt da på de amerikanske indeksene. 4-5 Distribution days, det vil si dager hvor volumet er betraktelig høyere enn gårsdagens volum men at sluttnoteringen er lik eller under gårsdagens. Oppstår 4-5 slike dager i løpet av 4-5 uker er det (historisk sett) veldig stor sannsynlighet for at en korreksjon er i gjerde. Slike dager oppstår når store institusjoner begynner å selge seg ned på aksjer.

  Lærer en seg slike signaler kan en prøve å time markedet, og det kan absolutt være lønnsomt:) Å kjøpe etter en normal korreksjon er lurt uansett hvordan man vrir og vender på det, det gjelder bare å forstå når det er snakk om en normal korreksjon i en lengre positiv trend, og når det er snakk om at markedet topper ut og er på vei mot et nytt kræsj.

  Historisk sett har du sannsynligheten på din side, http://aksjen.no/martin/2009/aksjer/hvor-lenge-kan-bullmarkedet-vare. Men pass opp for svarte svaner, du ser dem ikke før de har truffet deg 😉

 2. Aksjebloggeren,

  Det gikk bra på banken, de er enig med vår tankegang! Jeg skal skrive mer om dette ganske snart.

  Må få takke for ditt innlegg om aksjemarkedet og timing, fikk igang tankene litt iallfall. Det er spennende å følge med på aksjemarkedet nå. Ting går nedover.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.