Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Man må like det en holder på med

Enkelte ganger legger jeg ut statusoppdateringer der jeg skriver hvor mye ekstra inntekt jeg har fått fra diverse ting. Om det så er annonseinntekter eller nå på senere tid musikk og foto.

Når tiden går og jeg faktisk finner ut hva jeg egentlig har lyst å drive med blir det litt feil å fokusere mye på selve inntekten som kommer ut fra det.

Jeg har aldri lest om noen som har startet et firma, eller startet med noe for å kun tjene penger og at de lykkes med det. Det finnes sikkert unntak til dette, men de fleste som starter med noe må være ganske sta og ikke gi opp. Fordi resultater kommer sjelden med en gang.

Jeg har produsert, eller lekt meg med musikk i over 10 år. Det er ikke før nå det gir meg litt tilbake og det er veldig motiverende. Motivasjonen er likevel ikke pengene. Motivasjonen er at noe jeg gjør fordi det er morsomt kan selv på et i dag magert vis bidra til min totale inntekt.

Er ikke det målet? Jeg mener, selv om jeg skulle være gjeldsfri og ha uendelig med penger så hadde jeg ikke sittet på sofaen og slappet av. Jeg hadde trolig holdt på mer med mine hobbyer.

Jeg skriver fortsatt om sparing i fond, uavhengighet og tema som har med personlig økonomi å gjøre, det er en stor del av dette, men ikke alt. 🙂

Tenker en del på hvordan jeg skal ta denne nettsiden videre i årene som kommer. Har noen forslag så er det lov å si sin mening.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


6 kommentarer om “Man må like det en holder på med”

 1. Godt skrevet og jeg er fullstendig enig i det du skriver her! 🙂 Fokuset er ikke pengene for min del heller. Jeg tør ikke å regne ut hva jeg har hatt av inntekter per time for all tden tiden jeg har brukt på nettsidene mine, det er ikke mange kronestykkene. Men det er likevel litt kjekt å se at det klinger noen mynt i kassen av å gjøre det man liker å gjøre 🙂

 2. Så fort noe går fra å være en hobby, som man holder på med fordi man har lyst, til å bli et yrke, som man holder på med fordi man plikter å tjene penger til livets opphold, så forsvinner også gleden og motivasjonen ved å holde på med det. Det er min erfaring, i hvert fall.

 3. Litt ueining med deg julenissen, eg elsker det eg driver på med framleis etter ti år….

  Kjekt å sjå att bloggen din Formue-karen, etter så mange år. Gjerne ta turen innom min og; alenemamma.no

 4. Aksjebloggen: Helt klart, Vi tenker likt på en hel del. 🙂

  Julenissen: interessant, hva var det du drev med? Som senere ble umotiverende? Kan jo ta mitt arbeid i IT bransjen som et eksempel. Det forandrer seg så mye at det aldri blir kjedelig. Nå er jeg kanskje heldig med mitt valg. Har jobbet i denne bransjen i snart 15 år.

  a: Henger med fortsatt ja, selv om det er litt tid mellom postene noen ganger. Stikker innom bloggen din nå! 🙂

 5. Mange gode tips jeg kan benytte meg av her ja, synes du er flink å skrive blogginnlegg!
  Sjekk gjerne ut min nye blogg om veien til selvstendighet!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.