Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Mangel på fokus, er det et problem?

Etter at jeg skrev dette innlegget: Nye Svindyre Høytalere og Fondsparing ble det skrevet noen kommentarer som har fått meg til å tenke litt ekstra. Min samboer har også etterlatt sine meninger der (med mitt brukernavn) og det hun skriver treffer ganske nøyaktig på hvordan jeg er som person.

Jeg har lest dette innlegget til pengemannen, Luksusfellen og forskjellen på å ønske og å trenge noe. Han driver en godt skrevet økonomiblogg som jeg liker å følge. Jeg kjenner igjen meg i mye det han skriver her. Det er ikke slik at jeg trenger en iPhone, jeg ikke behov for nye høytalere. Men jeg ville ha det.

Det er stor forskjell på å trenge noe og ha behov for noe. Jeg forstår det og er bevisst på at visse ting jeg handler ikke er noe jeg strengt tatt trenger.

Så hvorfor sier jeg stadig i mot meg selv? Den ene stunden skal jeg ha astronomiske summer i fond, den andre stunden er de tankene kastet ut gjennom vinduet og en ny duppedings kommer innenfor dørene her hjemme.

Det finnes sikkert en del forklaringer til dette men selv skal jeg dra frem to stykk, som jeg tror beskriver godt hvorfor jeg gjør dette.

Jeg har mer penger nå, enn før

2009 har vært et godt år for oss. Vi har ikke noen pengeproblemer og vi kan leve omtrent som vi ønsker. Dette har gjort at jeg også har økt forbruket betraktelig. Noe som igjen fører til innkjøp av diverse ting jeg egentlig ikke trenger.

Jeg faller for fristelsen

Jeg er en typisk, duppedings nerd. Gadgets er kult og jeg må ha det nyeste som kommer ut. Koste hva det koste vil. Det spiller ingen rolle om det er billigere om 1 år. Hvorfor? Jo fordi da har det kommet en oppdatering til den gadgeten og jeg må ha den isteden. Dette er en ekstremt dyr tankegang. Egentlig er det ganske utrolig at jeg har lyktes å holde forbruket på dette nivået. Økt inntekt er nok litt av forklaringen her.

Hva skal skje videre?

Selvsagt skal disse høytalerne betales rimelig kjapt. Jeg er sikker på at det ikke blir mange ekstra kroner i renter her. Bruken av Skandiabanken kortet var et bevisst valg fordi de har rimelig lav rente, for et kredittkort å være.

Status på bufferkonto

Jeg fikk noen kommentarer på dette i mitt innlegg om høytalerne. Bufferkontoen står i 0 når dette skrives. Slik det er nå betaler vi 1 000 kroner til den kontoen hver måned. Dette går automatisk. Vi betaler også ekstra på boliglånet hver måned. Jeg tok opp dette med min samboer i dag og vi ble enig om at vi reduserer den ekstra nedbetalingen av boliglånet litt. De pengene vi reduserer med setter vi over til bufferkontoen i steden. Det føles veldig godt å betale ned ekstra på boliglånet men pengene blir låst. Siden vi har så lite på vår bufferkonto nå er det kortsiktige målet å få den opp til 10 000 kroner. Dette tror jeg vi skal klare rimelig kjapt!

Og jeg skal virkelig prøve å ikke være så vinglete fremover…


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


5 kommentarer om “Mangel på fokus, er det et problem?”

 1. Jeg tror at det forrige innlegget fikk meg til å like denne bloggen enda mer. At det glipper litt av og til skjer med de fleste, men at det da er forholdsvis kontrollerte glipper i forhold til tidligere år. Og jeg tror at du vil hente deg inn igjen ganske stødig og jevnt. Og at samboeren din er til god hjelp, det er virkelig viktig å ha en open diskusjon om økonomi, selv når alt ikke går etter budsjettet.

 2. Morsomt at du liker nettstedet Tine!

  Det har desverre glippet litt vel mye for meg i det siste. Forskjellen nå er at jeg klarer å betjene det jeg tar på meg. Jeg tenker også over det jeg gjør, litt mer nøyaktig enn før. Hvordan ting skal betales osv.

  Nå skal jeg prøve å ikke glippe like mye!

 3. Jeg er enig med Tine – jeg liker også nettstedet ditt. Samt det at du er så forfriskende ærlig når det glipper.

  Samtidig gleder jeg meg til å se at du har spart på forhånd neste gang du løper ut og kjøper en gadget – etter at kreditten og privatlånet er innfridd.

 4. Du har en flott blogg Formuebygger’n! Jeg liker å lese innleggene dine. Og dønn ærlige innlegg verdsettes mye høyere enn innlegg hvor bloggeren pynter på sannheten.

  At vi må bekjenne våre synder i «offentligheten» er jo i seg selv en grunn til å blogge. Det virker rett og slett motiverende, og dermed blir det lettere å nå sine mål enn det det ellers ville vært. Det er ikke dermed sagt at det er lett å nå sine mål!

 5. Takk pengemannen, jeg mener det samme med din blogg. Jeg liker den fordi du er så nøyaktig og omfattende i dine innlegg. Du har ikke noe å skrive hver dag men når du vel gjør det er det gjennomtenkte og bra innlegg. Skulle gjerne se fler bloggere som gjør det på den måten.

  Ærlighet varer lengst? Kanskje en klisjé men jeg tror det er mye sannhet i det ordtaket. Jeg prøver å leve etter det, både offline og online. 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.