Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Mine fond er ned 13%!

Den siste turbulente tiden på Oslo Børs har gjort at min portefølje er ned hele 13%! Noe som utgjør 237 kroner. Neida jeg er ikke så ekstremt bekymret. Jeg startet nettop med fonsparingen (igjen) og at børsen endrer på seg er ganske normalt. At det går ned såpass mye som det har gjort nå dog er kanskje ikke like normalt. Likevel gjør jeg tydeligvis det ekspertene mener er riktig. Å fortsette med den regelmessige sparingen er lurt for nå kjøper vi på salg.

Jeg har lest mange artikler i media de siste dagene der ekspertene mener at folk ikke bør få panikk og heller sitte på midlene hvis de kan. Kanskje til og med kjøpe på seg litt ekstra. Så lenge man sover godt på natta synes jeg man kan la ting være. Er du derimot svett og bekymrer deg over pengene er det kanskje lurt å gjøre noe annet. Selv har jeg lyst til å kjøpe ekstra andeler utover den regelmessige sparingen men, tror jeg står over det. De pengene jeg har til overs burde nok heller bli dyttet inn på billånet. Det hadde vært kjekt å få billånet under 200 000 kroner før året er omme… hvis vi ikke hadde hatt det helsikes badet vi må fikse opp (igjen) hadde vi allerede vært der.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


7 kommentarer om “Mine fond er ned 13%!”

 1. Det var nesten dramatisk, helt til jeg så beløpet :p Skulle ønske jeg slapp like billig unna dette fallet som deg 😉 For å si det sånn så gleder jeg meg ikke til å skrive månedsrapporten for august. Men det hører med dette her også og jeg får vel bare benytte muligheten til å lære og ikke minst til å finne nye muligheter. En ting er ihvertfall sikkert, hadde jeg opplevd det fallet jeg har de siste ukene helt i begynnelsen av min aksjekarriere så hadde jeg vel vært grepet av panikken jeg også. Men jeg tar det helt med ro 🙂

 2. Jeg har plassert en stor andel av inntekten min i aksjefond over mange år, og har «tapt» et betydelig beløp den siste tiden. Men jeg investerer langsiktig, fortsetter å kjøpe nye andeler hver måned og har så langt ikke mistet nattesøvnen 🙂

  Intet nytt under solen – aksjemarkedet svinger alltid, og noen ganger svinger det litt skikkelig for at aktørene skal pisse litt i buksa og selge i panikk 😉

 3. Vidde, kjøper du ekstra eller øker beløpet når det er ekstra turbulente tider og fond er på salg?. Eller kjører du på samme tralten uansett hva som skjer? 🙂

 4. Både ja og nei 🙂

  Når det gjelder den delen av den løpende inntekten min som jeg månedlig kjøper fondsandeler for, så kjøper jeg i utgangspunktet maks hver måned, slik at jeg ikke har så mye ekstra å gå på når børsene faller. Men jeg bruker bufferen min aktivt til å kjøpe noe ekstra når det er «salg» i aksjemarkedet. Men jeg bruker kun av bufferen når det er ekstra turbulent. Ved mer normale svingninger kjøper jeg for samme beløp hver måned.

 5. Iom att du har kjøpt aksjefond i mange år kan du dele med oss hvordan det ligger an med dine investeringer? Er det bedre enn feks sparing i bank på høyrentekonto?

 6. Da jeg begynte å spare i fond for mange år siden, gjorde jeg mange tabber som gjorde at avkastningen ble redusert betydelig. Den største tabben jeg gjorde var at jeg ikke klarte å bestemme meg for hva jeg ville investere i, så jeg kjøpte og solgte alt for ofte. Jeg kunne være investert i et Kina-fond en måned, for så å hoppe over i et teknologifond neste måned, for så å investere i et SMB-fond neste måned og så videre. Den gangen var gebyrene for kjøp og salg av andeler mye høyere enn i dag, så dette var en helt idiotisk måte å spare i fond på. Har ikke nøyaktige tall, men pengene hadde sannsynligvis klart seg langt bedre på en høyrentekonto.

  De siste årene har jeg derimot roet ned tempoet på kjøp og salg betydelig. Jeg investerer nå primært i to fond; ett fond for nye markeder og ett globalt fond. Kjøper nye andeler hver måned, og har ikke planer om å selge på mange år. De siste årene har jeg derfor oppnådd en avkastning som er godt over det jeg ville klart å få i bank.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.