Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Mitt nye og bedre liv starter nå

Jeg kan ikke påstå at jeg har så mye å klage på, egentlig. Livet er ikke så værst for tiden men det finnes alltid noen ting man vil endre på. Hos meg finnes det noen småting jeg vil endre på og det er hva dagens innlegg vil handle om, i hovedsak.

Først vil jeg informere om at jeg har vært fri for snus i ca 4 – 5 måneder. Jeg startet å snuse for omtrent ti år siden. Litt før jul 2009 bestemte jeg at det skulle bli min siste snus, ever. Jeg hadde egentlig tenkt på dette i omtrent et år, altså at jeg skulle slutte å snuse. Det tok meg likevel et år å bygge opp motivasjonen til å slutte med snusingen. For min del var det ikke slik at jeg skulle prøve å slutte. Skal jeg slutte må jeg ha lyst til det. Ellers er det ikke noen vits.

Etter disse måneder ser jeg at jeg klarer dette, jeg er snusfri!. Klarer jeg gjennomgå en snuseslutt føles andre mål ikke så vanskelig å nå. Slutte å snuse er tøft, selv om du har bestemt deg for det. Nikotin, og dårlige vaner er ikke å leke med.

Noen vil kanskje vite hvordan jeg klarte dette. Jeg kan fortelle allerede nå at det finnes ikke noen magisk oppskrift. Det handler rett å slett om at du må tro på deg selv, du må allerede føle at du har lyktes med en snuseslutt FØR du starter. Når abstinensene er som værst tenkte jeg at de var midlertidige. Dessuten gjør det ikke noe fordi jeg har bestemt meg for at jeg har allerede sluttet og klart det!

Så kommer vi til neste punkt som handler om overskudd i hverdagen, vekt og sunnhet. Jeg har for det meste veid over det vi kan kalle normalen. Uten å være smellfeit. Det var en periode i mitt liv da jeg rørte en del på meg, jeg kom i form og det føltes ganske bra. Jeg fikk mye overskudd under den perioden.

I dag er det helt annerledes, jeg har rett å slett blitt for lat, og har nok est ut litt for mye… Nå skal jeg snart bli pappa til tre barn og de fortjener en pappa som er i brukbar fysisk form og som har litt å gå på selv etter en arbeidsdag. Jeg skal spise sunnere mat, mindre snop og røre mer på meg. Dette vil jeg ta i etapper slik at jeg ikke tar meg vann over hodet, eller blir overveldet og slutter med det helt.

Jeg har startet med å gå til lokalbutikken, isteden for å kjøre bil. Nå skal vi i utgangspunktet ikke bruke lokalbutikken så ofte men trenger vi et brød så er det en grei unskyldning for å ta seg en tur ut! Jeg tror det blir enklere å nå målet om mer overskudd og mindre vekt hvis jeg starter i små etapper.

Økonomisk Oppdatering

Økonomien går som planlagt, det er ikke noen store nyheter denne gang. Vi betaler ned 3 000 kroner ekstra på boliglånet denne måneden også noe som gjør at vi har betalt ned totalt 6 000 kroner ekstra utover det vi må i 2010. Bufferkontoen er økt med en tusenlapp slik at den står i 12 000 kroner.

Min fondsparing står på stedet hvil enda, det er mulig jeg skyter inn et engangsbeløp etterhvert men ikke i dag. Jeg må ha noen kontanter tilgjengelig på konto en stund.


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


3 kommentarer om “Mitt nye og bedre liv starter nå”

  1. gratulerer så masse som snusfri !!!!!! 🙂

    jeg år fortsatt rundt og ser på støvet på «endelig røykefri» boka mi… :/

  2. Takk takk Tanteskrue!

    Den boken du snakker om har jeg hørt litt om tror jeg. Så vidt jeg vet kan du faktisk røyke mens du leser boken. Gjør et forsøk da vel, det kan vel ikke skade?… 😉

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.