Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


Møte med sjefen var produktivt

Når jeg startet dette nettstedet i 2008 hadde jeg aldri lest en eneste bok som handlet om finanser. Det å lese bøker i det hele tatt var noe jeg sjelden gjorde. Så oppdaget jeg blogger som handlet om personlig økonomi. Noen delte til og med sin økonomi helt åpent for hele verden på Internett. Riktignok anonymt, men likevel med tall og det hele. Jeg syntes det var spennende og ikke minst interessant å følge slike nettsted og ikke lenge etterpå hoppet jeg i det selv og startet Formuebygging.

På disse årene har jeg lært veldig mye og i tillegg lyktes å bruke noe av kunskapen til å forbedre livet vårt og utsiktene for fremtiden. Jeg har ikke lyktes med absolutt alt dessverre. Jeg har fortsatt et slags gadget behov riktignok mye mindre enn før, men jeg merker at det er vanskelig å kutte helt. Til og med J.D. Roth han som oppfant personlig økonomi blogging med sin nettside Get Rich Slowly (som han senere solgte) har sagt i et intervju nylig at han også noen ganger må ha en ny gadget. Forskjellen nå er at han klarer å moderere seg mye bedre.

Bøker har jeg også lest i denne perioden. Den første måtte jeg mer eller mindre tvinge meg selv til å lese, men etter det løsnet det noe i hodet. Så langt har jeg snart lest 6 bøker som handler om finanser / personlig utvikling på en eller annen måte. På min iPad via Kindle appen… Mange fler skal det bli.

Det passet ganske bra at min arbeidsgiver skulle fokusere på akkurat dette som jeg har lest en del om, personlig utvikling. Hvordan du som person skal bli bedre i den jobben du gjør. Jeg jobber altså i en bransje der vi stort sett selger vår kompetanse og kunskap. Med ny kunskap og inspirasjon fra bøker jeg har lest laget jeg en liten plan på hva jeg skulle ta opp på dette møtet med min leder. Jeg ble opprinnelig ansatt i firmaet for å gjøre en spesiell, ganske nisjet arbeidsoppgave. I de siste årene har ikke firmaet klart å utvikle denne lenger og jeg har måttet tilpasse meg til det. Jeg fikk muligheten til å velge en annen arbeidsoppgave som også var ganske nisjet og ha min opprinnelige som en slags backup.

Det jeg gjør på jobben nå er ikke veldig utfordrende, jeg takler det helt greit. Derfor tenkte jeg at jeg skulle prøve å bevege meg mot en slags konsulent stilling istedenfor. Noe som kanskje krever litt mer tankevirksomhet og kreativitet fra min side. I tillegg nedprioritere eller kutte den arbeidsoppgaven jeg opprinnelig ble ansatt til å gjøre. Jeg tok opp dette med min leder og uten å dra alt for langt ut på det hadde de håpet på at jeg skulle foreslå noe i denne retning selv.

Det jeg har lært er at du selv er ansvarlig for hvordan du vil utvikle deg. Det er ingen som kommer til meg og sier: hey, vil du begynne som X? Du har nødt til å gi beskjed og vise at du har lyst til å gjøre det. Det har jeg gjort denne gangen og det viste seg å være et ganske smart trekk. Det er kanskje ikke alle bedrifter man kan gjøre slik på en enkel måte og det er ikke sikkert at akkurat du har en leder som er lett å prate med. Det er uansett verdt et forsøk, det verste som kan skje er at du kanskje får et nei. Det at en vil utvikle seg som person og bli bedre bør ikke bli sett på som noe negativt.

Vi hadde en ganske lang prat, men for å holde det litt kort fikk jeg en aksept for mine egne planer. Jeg får muligheten til å holde på med noe jeg har lyst til å lære meg mer om og det skal bli både utfordrende og spennende! 🙂


Reklame: Kjøp BTC på Norske Firi. Opptil 200kr i velkomstgave.

Reklame: Rente på din BTC får du på BlockFI: BlockFI rente på Bitcoin.


3 kommentarer om “Møte med sjefen var produktivt”

  1. Det å ta ansvar for eget liv, egen karriere og egen økonomi er utrolig viktig. Alt for mange sitter nærmest bare og venter på at andre skal servere dem muligheter og løsninger på et fat, men det skjer i de aller fleste tilfeller ikke.

    For meg var det en vekker å lese «The success principles» av Jack Canfield. Der skriver han mye om å ta ansvar for eget liv og egne resultater.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.